Bakan Selçuk'tan sevindiren haber: Binlerce kişiye istihdam sağlanacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk -Arşiv
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk -Arşiv

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk istihdam ile ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. 1000 ASDEP personeli alımı için ilanın bu hafta yayınlanacağını ve gelecek hafta başvuruları almaya başlayacaklarını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 1000 ASDEP personeli alımı için bu hafta ilan açılacak.

2 bin 313 sözleşmeli, 322 kadrolu personel alımı için başvurular alınacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 bin 313 sözleşmeli, 322 kadrolu personel alımının Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyurulacağını ve başvuruların alınmaya başlayacağını söyledi.

İŞKUR 1000 işçi alımı yapacak

Ayrıca, "1000 işçi alımı için ilgili ilan önümüzdeki hafta İŞKUR tarafından yapılacak" dedi.

Engelli atamaları

ASDEP hayat şartlarının iyileştirilmesini amaçlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın programıdır.
ASDEP hayat şartlarının iyileştirilmesini amaçlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın programıdır.

ASDEP nedir?

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir Programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın sağladığı sosyal yardımların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı yerinde, etkin bir şekilde denetlenebilecektir.

ASDEP başvurularını kimler yapabilir?

Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun adaylar arasından geçerli KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan alanlardan, başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde, her bir İl için alınacak ASDEP görevlisi sayısının 5 (beş) katı aday içerisinden İl Müdürlüklerince yapılan değerlendirme sonucunda istihdam edilmiştir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >