Bakan Soylu açıkladı: 20 yaş ve altındaki çalışanlar idari izinli sayılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni tedbirlerin ardından sokağa çıkma yasağının getirildiği 20 yaş ve altındaki çalışanların durumu merak konusu oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 20 yaş ve altındaki çalışanların yasak devam ettiği sürece izinli sayılacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. 30 büyükşehir ile Zonguldak'a araç giriş çıkışı yasaklandı. 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getirildi. Toplu alanlarda maske takılması zorunlu olacak. Üç adım kuralına uymayanlara ceza verilecek.

"20 yaş altındaki çalışanlar idari izinli sayılacak"

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Az önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sokağa çıkma yasağı getirilen 20 yaş altındaki çalışan vatandaşları sordum, 'Yasak devam ettiği sürece çalıştıkları kurumlarda idari izinli sayılacaklar' dedi" ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır. Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına, karantina altına almak durumundayız.' demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >