Bakan Soylu: "DEAŞ'ın çok önemli bir adamını Suriye'de ele geçirdik"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da bir otelde düzenlenen "Korucular Hizmet İçi Eğitim Semineri"nde konuştu. DHA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da bir otelde düzenlenen "Korucular Hizmet İçi Eğitim Semineri"nde konuştu. DHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu DEAŞ ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Soylu: "Sınır içinde de sınır dışında da operasyonlarımız devam ediyor. DEAŞ'ın çok önemli bir adamını yakın bir zamanda Suriye'de ele geçirdik. Hala sorgusu arkadaşlarımız tarafından devam ediyor" dedi.

Soylu, DEAŞ’a yönelik yürütülen operasyonlara da değinerek, “Sınır içinde de sınır dışında da operasyonlarımız devam ediyor. DEAŞ’ın çok önemli bir adamını yakın bir zamanda Suriye’de ele geçirdik. Hala sorgusu arkadaşlarımız tarafından devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Almanya ve Hollanda DEAŞ mensubu vatandaşlarını alacak

DEAŞ'lıların iadesine ilişkin, "Almanya ve Hollanda, kendi memleketlerine mensup DEAŞ'lı teröristleri, aileleri ve çocuklarıyla alacaklarını dile getirdi." dedi.

"Yolumuzdan çekilen çekilir çekilmeyen sonuçlarıyla yüzleşir"

DEAŞ'lıları ülkeleri kabul etmeye yanaşmasa da geri gönderdiklerini ve ayrım gözetmediklerini belirten Soylu, "Kimin kimi desteklediğine bakmıyoruz. Kendimize ait bir politikamız var ve onu tavizsiz uyguluyoruz. Yolumuzdan çekilen çekilir, çekilmeyen sonuçlarıyla yüzleşir." ifadesini kullandı.

"Buradan iki ülkeye hassaten teşekkür etmek isterim. Biri Almanya, diğeri Hollanda..

FETÖ'ye çok önemli operasyon

Hassaten nedir?

Kelimenin kökeni Arapça'dan gelmektedir.

Özel olarak, her şeyden önce, başta, hele, bilhassa, hassaten, hususuyla, bahusus, mahsus(I), mahsusen, mahsustan anlamlarında kullanılır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >