Bakan Soylu'dan uygulama tavsiyesi: 'Uyuma'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Uyuma' uygulamasının önemine dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Sporla Kal Güvende Kal' isimli projenin etkinliğinde 'Uyuma' isimli mobil uygulamaya dair önemli açıklamalarda bulundu.

2018 yılının Aralık ayı başında hem Android hem de iOS cihazlar için Google Play ve AppStore'da aktif hale getirilen 'Uyuma' isimli uygulama oldukça faydalı bir fonksiyona sahip. Uyuma ile tüm vatandaşlar, uyuşturucuya yönelik ihbar ve bildirimleri anında yapabiliyor.

'Uyuma' sayesinde acil durumlar oluştuğunda, güvenlik güçleriyle iletişime geçmek kolaylaşıyor. Bunun dışında vakit kayıplarını da önleyen sistem en hızlı ve pratik yolda iletişim kurulmasını sağlayabiliyor.

Uyuma, uyuşturucu ile mücadele noktasında hız ve başarıyı artıracak.
Uyuma, uyuşturucu ile mücadele noktasında hız ve başarıyı artıracak.

Soylu, açıklamalarda bulundu

'Sporla Kal, Güvende Kal' projesiyle alakalı etkinlikte mobil uygulamayla ilgili açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, vatandaşların uygulamaya ilgi gösterdiğini ancak sayının halen yetersiz olduğunu belirtti.

  • Tedbir aldık, sonuç aldık ama uyuşturucu meselesi boş bırakmaya gelmez. Uyuşturucu konusunda her birimizin panik halinde olması lazım. Vatandaşlarımızın uyuşturucu ile ilgili durumları kolaylıkla bildirebilmeleri için ‘Uyuma’ isimli bir aplikasyon yaptık. Şu ana kadar 26 bin 178 kişi bu uygulamayı indirdi ve 2 bin 405 ihbar yapıldı. Lütfen her anne ve baba bu aplikasyonu mutlaka telefonlarına indirsin. Bildirdiği andan itibaren çok kısa süre içerisinde emniyet görevlilerimiz olay yerinde olmaktadır. Gördüğü şüpheli durumları mutlaka bu uygulama üzerinden bize bildirsin."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >