Bakan Turhan: Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı

Bakan Turhan: Kanal İstanbul Projesi'nde ilk kazma bu yıl vurulacak
Bakan Turhan: Kanal İstanbul Projesi'nde ilk kazma bu yıl vurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Kanal İstanbul'un imar planı onaylandı, askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız" dedi. Turhan, Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planladıklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, 2019 yılı değerlendirmesi ve 2020 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kanal İstanbul projesinin imar planının onaylandığını belirten Turhan, "Askı sürecinin bitmesinin ardından ihale sürecini başlatacağız" diye konuştu.

Turhan, "Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştireceğimiz Büyük İstanbul Tüneli Projesi ihalesini bu yıl yapmayı planlıyoruz" dedi.


"İstanbul Boğazı'nı kazalardan ve tehlikeli yüklerden koruyacağız"

Turhan, "Boğazlarımızı ve İstanbul'u koruyacak Kanal İstanbul Projesi'nde ihale aşamasına geldik. Bu yıl içinde de kazmayı vuracağız. Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümlerini hiçbir şekilde ihlal etmeden, İstanbul Boğazı deniz ulaştırmasına açık tutularak, alternatif bir kapının açılmasını sağlayacağız. İstanbul Boğazı'nı kazalardan ve tehlikeli yüklerden koruyacağız."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >