Bakan Uraloğlu ilk kez açıkladı: İstanbul-Ankara arası yeni yol geliyor

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası yeni otoyol yapılacağını açıkladı.
Bakan Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası yeni otoyol yapılacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası yeni otoyol yapılacağının müjdesini verdi. Projeye ilişkin detayları açıklayan Bakan Uraloğlu, "Yeni yollara ihtiyacımız var kapasitemiz dolmak üzere. Biz orada yeni bir otoyol planlayıp yapımını gerçekleştirdik mi alternatif bir kapasite ile inşallah hizmete sunmuş olacağız." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı canlı yayında yeni ulaşım projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul-Ankara arası yeni otoyol yapılacağının müjdesini veren Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

"Şu anda Ankara ile İstanbul arasında bölünmüş yolumuz var. Halen hizmet ediyor. Ayrıca bir otoyolumuz var Bolu Dağı’ndan geçen o hizmet ediyor. Yaklaşık 1 ay gibi bir süredir Bolu Dağı’nda geçen sene olan olaydan dolayı Ankara istikametini kapatmıştık. Önümüzdeki günlerde orayı açacağız.

2002’de 8 milyon olan araç sahipliğimiz bu yıl 28 milyonlara geldi. Yeni yollara ihtiyacımız var kapasitemiz dolmak üzere. Biz orada yeni bir otoyol planlayıp yapımını gerçekleştirdik mi alternatif bir kapasite ile inşallah hizmete sunmuş olacağız."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >