Bakan Varank duyurdu: Yerli solunum cihazında seri üretime geçiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan tedbirler ve yerli aşı ile ilaç çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Varank, yerli solunum cihazlarında da seri üretime geçileceğini duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kovid-19 tedbirleri kapsamında KOSGEB ve TÜBİTAK desteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, yerli aşı ve ilaç çalışmalarıyla ilgili olarak, "COVİD-19 platformu koordinasyonunda aşı ve ilaç geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor" dedi. Varank, yerli solunum cihazlarında da seri üretime geçileceğini duyurdu.

Varank'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"TÜBİTAK Covid-19 Portalı açıldı"

Girişimcilerin ve bilim insanlarının getirecekleri projelerin hayata geçmesini sağlayacak hızlı bir program hazırladık. 2 Nisan'a kadar açık olacak çağrılar bir hafta içinde değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak.

  • TÜBİTAK Covid-19 Portalı'nı da bugün itibarıyla devreye aldık. covid19.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilecek portalda araştırmacılara da özel bir bölüm oluşturduk.

"Aşı ve ilaç geliştirmek için çalışıyoruz"

Aşı ve ilaç geliştirme projelerindeki temel araştırmalara TÜBİTAK liderlik ediyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine bağlı Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsünün koordinasyonunda, aşı ve ilaç geliştirme projelerini desteklemek için COVİD-19 alt platformunu oluşturduk. COVİD-19 platformu koordinasyonunda aşı ve ilaç geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

"Yerli solunum cihazı için seri üretime geçeceğiz"

  • Bu girişimlerle irtibata geçtik. Biz bu girişimlerle bu olaya katkı sağlamak isteyen üreticilerimizi buluşturduk. Şu anda bin kadar yerli solunum cihazı üretilip hediye edilecek. Sağlık Bakanlığımız da 1000 adet kadar sipariş verdi. Seri üretim için yola koyulduk.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >