Bakanlık uyardı: Bu oyun çocukları intihara sürüklüyor

mavi balina
mavi balina

Telefon ve tabletlerden erişilebilen Mavi Balina oyununun çocukları intihara sürüklediği ortaya çıktı.

Özellikle son yıllarda akıllı telefon ve tablet kullanım yaşı hayli geriledi. Artık neredeyse her çocuk teknolojinin sunduğu nimetlerden fazlasıyla yararlanıyor. Fakat, bu durum beraberinde birtakım sıkıntıları da getiriyor. Bunlardan en önemlisi ise mobil oyunlara bağımlılık.

Kırgızistan'da gençler arasında yaygınlaşan Mavi Balina oyunu, kısa süre içinde birçok kullanıcıya erişmiş durumda. Lakin, İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla birlikte bu oyunun intihar vakalarını tetiklediğini bildirdi. Bu oyunu oynayan iki çocuk geçtiğimiz günlerde intihar girişiminde bulunmuş; dolayısıyla ailelerin özellikle tetikte olması gerekiyor.

Tema ise şöyle: Oyunda, çocukların tamamlanması için çeşitli görevler tanımlanıyor. Kademeli bir şekilde yapay zeka tarafından zorlaştırılan görevler, çocukları bir süre sonra baskı altına alıyor ve akabinde sürekli baştan doğan karakterin ölümsüzlüğü vurgulanıyor. Dolayısıyla çocukların bu durumdan özellikle etkilendiği belirtiliyor.
Mavi Balina ve benzer yapıdaki oyunlar, Türkiye'de de Google Play ya da App Store üzerinden de erişime açık durumda. Dolayısıyla ailelerin bu hususta dikkatli olmaları şart.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >