Bakanlıktan indirim uyarısı: Görsellerle bildirin

Ticaret Bakanlığı, yanıltıcı indirim yapan markaların bildirilmesini istedi.
Ticaret Bakanlığı, yanıltıcı indirim yapan markaların bildirilmesini istedi.

Ticaret Bakanlığı, son günlerde dünya genelinde etkisini gösteren ve Türkiye'de çeşitli isimlerle anılan indirim günlerine ilişkin uyarıda bulundu. Çok sayıda şikayet üzerine bakanlıktan yapılan açıklamada yanıltıcı indirim yapıldığını düşünen tüketicilerin bu durumu, indirim öncesi ve sonrası fiyat görselleri ile birlikte bakanlığa bildirmesi istenirken, yapılacak incelemeler sonrasında gerekli idari işlemlerin yapılacağı da vurgulandı.

Ticaret Bakanlığı çeşitli isimlerle anılan indirim kampanyaları kapsamında fiyat indirimi gibi gösterilen ürünler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ticaret Bakanlığı açıklamasında kampanyaların iyi incelenmesi mağduriyet yaşanmaması vurgusunda bulunuldu.

Bakanlık açıklamasında vatandaşlara uyarılar yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çok sayıda şikayet bulunuyor"

Firmalar tarafından satış miktarlarını arttırmak amacıyla sıklıkla kullanılan bu ve benzeri kampanyalar hakkında; zaman zaman Bakanlığımıza, belirtilen indirimlerin gerçeği yansıtmadığı, kampanyanın hemen öncesinde ürünlerin fiyatlarının yükseltilerek kampanya döneminde yapılan indirimlerin çok yüksek oranlarda indirim yapıldığı şeklinde yansıtıldığı ve böylelikle tüketicilerin yanıltıldığı yönünde şikayetler ulaşmaktadır.

"Bakanlığa bildirin"

Bu kapsamda, tüketicilerimizin çoğunlukla mesafeli satış (e-ticaret) yöntemini kullanarak katıldığı “Efsane Cuma” ve benzeri kampanyalar aracılığıyla aldatılıp yanıltılmaması ve olası mağduriyetlerin yaşanmaması açısından, kamuoyuna uyarıcı bilgiler verilmesinde fayda görülmektedir. Bununla birlikte, yanıltıcı indirim yapıldığını düşünen tüketicilerin bu durumu, indirim öncesi ve sonrası fiyat görselleri ile birlikte, Bakanlığımıza bildirmesi önem arz etmektedir. Gerek dürüst ve adil bir ticari ortamın tesis edilmesi gerekse tüketicilerin menfaatlerinin korunması açısından yanıltıcı indirim kampanyası yapan satıcılar hakkında Bakanlığımızca gerekli tüm idari işlemler uygulanacaktır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >