Bakın içinde ne var! Dünyanın en pahalı kahvesinin içinde bulunan şeyi duyunca şoke olacaksınız

Kahve
Kahve

Endonezya'da birkaç adada bulunan palmiye misk kedisinin dışkısından elde edilip yılda 380 kilo üretilebilen "Kopi luwak" kahvesinin kilosu 500 dolardan satılıyor.

Endonezya'da bulunan Sumatra Adası çevresinde bulunan palmiye misk kedisinin kahveyi yemesi, sonrasında dışkılaması sayesinde elde edilen ve yılda 380 kilo üretilebilen "Kopi luwak" kahvesi 350 dolar ile 500 dolar arasında satılıyor.

Kilosu 500 dolar

                                    Kahvenin toplumun büyük bir kesimi tarafından tercih edilmesi ve kahve üzerine yeni bir pazarın oluşmasının ardından, üretim ve yapım aşamaları da şekillenerek daha farklı tatlarda kahveler üretilmeye başlandı. Bu da kahve çeşitliliğini arttırırken, fiyatlarının da değişmesine neden oldu. Dünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen Kopi Luwak kahvesi şu an kilosu 350 dolar ile 500 dolar arasında bir fiyata satılıyor.
Kilosu 500 dolar Kahvenin toplumun büyük bir kesimi tarafından tercih edilmesi ve kahve üzerine yeni bir pazarın oluşmasının ardından, üretim ve yapım aşamaları da şekillenerek daha farklı tatlarda kahveler üretilmeye başlandı. Bu da kahve çeşitliliğini arttırırken, fiyatlarının da değişmesine neden oldu. Dünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen Kopi Luwak kahvesi şu an kilosu 350 dolar ile 500 dolar arasında bir fiyata satılıyor.
Misk kedisinin dışkısı

                                    Kopi Luwak kahvesi: Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin kahveyi yemesi ve sonrasında dışkılaması sayesinde elde ediliyor. Kahve çekirdeklerinin misk kedilerine yedirilmesinin en büyük amacı da midelerinde fermente edilmesidir.
Misk kedisinin dışkısı Kopi Luwak kahvesi: Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin kahveyi yemesi ve sonrasında dışkılaması sayesinde elde ediliyor. Kahve çekirdeklerinin misk kedilerine yedirilmesinin en büyük amacı da midelerinde fermente edilmesidir.
Yılda 380 kilo

                                    Bu fermente işleminin ve misk kedilerinin dışkılamasının ardından, eşsiz bir tada sahip olduğu belirtilen Kopi Luwak kahvesi yılda sadece ortalama 380 kg üretiliyor.
Yılda 380 kilo Bu fermente işleminin ve misk kedilerinin dışkılamasının ardından, eşsiz bir tada sahip olduğu belirtilen Kopi Luwak kahvesi yılda sadece ortalama 380 kg üretiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >