Bakırköy’de akılalmaz tuzak! Duvarı delip 40 bin dolarlık saati çaldılar

Bakırköy’de kiraladıkları ofiste duvarı delerek plan yapan şüpheliler, internetten satışa çıkan 40 bin dolarlık saati çalıp kaçtı; polis iki zanlıyı yakaladı.
İstanbul Bakırköy’de yaşanan film sahnelerini aratmayan dolandırıcılık olayı, polis ekiplerinin titiz çalışmasıyla aydınlatıldı. İnternette satışa koyduğu lüks kol saati için alıcıyla buluşan genç adam, ofis içinde kurulan planla yaklaşık 40 bin dolarlık saatinden oldu.

İkinci el eşya satışının yapıldığı bir internet sitesine pahalı kol saati ilanı veren 23 yaşındaki T.Y.D., kendisini arayan kişilerin talebi üzerine Bakırköy’de yeni kiralanan bir ofise gitti. Ofiste saati inceleyen şüpheliler, fiyat konusunda anlaştıktan sonra paranın getirileceğini söyleyerek saati dolaba koydu. Ardından şüphelilerden biri çeşitli bahanelerle ofisten ayrıldı.

Bir süre sonra durumdan şüphelenen T.Y.D., dolabı kontrol ettiğinde arka kısmında açılmış büyük bir delik olduğunu ve saatin yerinde olmadığını fark etti. Dolandırıldığını anlayan genç, hemen polise başvurdu.

Duvarı delip tabelayla gizlediler
Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin başlattığı çalışmalarda, ofisin bulunduğu binadaki güvenlik kameraları detaylı şekilde incelendi. Görüntülerde, şüphelilerin önceden duvarı deldiği ve bu deliği “Sigara içmek yasaktır” tabelasıyla gizlediği belirlendi. Şüphelilerden birinin, ofisten çıktıktan sonra delikten elini uzatarak dolaptaki saati alıp kaçtığı anlar kameralara yansıdı.

Polis ekipleri, kamera kayıtları ve teknik takip sonucu şüphelilerden Y.Ç.’yi (54) gözaltına aldı. Balıkesir’e kaçtığı tespit edilen diğer şüpheli C.E. (50) ise düzenlenen operasyonla saklandığı evde yakalandı. Evde yapılan aramada, yaklaşık 40 bin dolar değerindeki kol saati ele geçirildi.
İki zanlı tutuklandı
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan C.E.’nin daha önce 11 ayrı suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ele geçirilen lüks saat ise sahibine teslim edildi.
