Bakliyat kralı iflas etti

Pirinç
Pirinç

İki yıl önce iflas erteleme talebinde bulunan bakliyat sektöründeki en büyük firmalarından biri olan Sezon Pirinç için mahkeme iflas kararı verdi.

Sezon Pirinç (Sezon Pirinç Ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. A.Ş.) iki yıl önce yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca mahkemeye başvurup İflas erteleme talebinde bulunmuştu.

Tedbir kararı ile korumaya alınan şirket, Hürriyet'in haberine göre tedbir kararı sonrası şirketin iflas erteleme başvurusu esastan görüşülmeye başlandı.

18 Ekim’de İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi şirket için iflas kararı verdi. Şirketin tasfiye işlemleri için dosya icra iflas müdürlüğüne gönderildi.

Kur ve faiz artışları etkilemişti

Pirinçte Türkiye’nin en büyük firmalarından olan Sezon Pirinç’in mali sıkıntıya düşmesine, kurlardaki ve faizlerdeki yükselişin etkili olduğu belirtilmişti. Şirket, 150 milyon liralık borçla iflas erteleme istemişti.

Türkiye'nin en büyük tesisine sahip

Ailenin ikinci kuşak temsilcilerinin faaliyet gösterdiği Sezon Pirinç’in Edirne İpsala’da 2000 yılında kurulan çeltik fabrikası Türkiye’nin en büyük çeltik işleme tesisi olarak biliniyor. Söz konusu tesise, 2008 yılında paketleme bölümü de ilave edildi. Sezon Pirinç yurt içinin yanı sıra Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere bir dizi bölgeye ihracat da yapıyordu.

SEZON PİRİNÇ HAKKINDA

Sezon Pirinç A.Ş, 1950 yılında M. Kemal Erdoğan tarafından kurulmuştur. Yurt geneline yayılmış faaliyetlerine ilave olarak, 1983 yılından itibaren büyüyerek Sezon markası ile piyasada söz sahibi olmuşlardı. 15 ton/saatlik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük çeltik işleme tesislerinden birine sahipti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >