Balkonunu camla kapatanlar için Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay
Yargıtay

Cam balkon son dönemlerde tozdan, yağıştan etkilenmek istemeyenlerin tercihi olmuştu. Ancak Yargıtay cam balkonla ilgili emsal bir karar verdi. "Kat maliklerinin izni olmadan binada değişiklik yapılamaz" denildi.

Avukat Zeynep Gizem Süren, "Binanın dış cephesine yapılacak herhangi bir değişiklik durumunda kat maliklerinin 5/4 çoğunluğunun rızası alınması gerekir" dedi.

Birçoğu bu kuralı bilmiyor, kendi istediğine göre hareket ediyor ve apartman sakinlerine sormadan balkonunu cam ile kapatıyor.

CNN Türk haberine göre; bu konuda Yargıtay emsal karar verdi. "Kat maliklerinin yazılı rızası olmalı" dedi ve davalı para cezasına çarptırıldı. Avukat Zeynep Gizem Süren, "Bir şikayet üzerine veya açılacak dava neticesinde yapılacak incelemeden dolayı eski haline getirilmesi gerekebilir" diye konuştu.

"Ortak kararla hareket etmek gerekiyor"

Bu durum yaşadığı dairenin balkonunu cam ile kapatan kişiye pahalıya mal oluyor. Para cezası ile karşı karşıya kalıyor. Avukat Süren, "Ortak kararla hareket etmek gerekiyor ve binanın dış bütünlüğünü bozmayacak şekilde tek bir görünüşe sahip olması gerekiyor" vurgusu yaptı. Ancak yapılması zorunlu olan değişikliklerde bu durum söz konusu değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >