Banu Parlak serbest bırakıldı: Adliyeden koşarak uzaklaştı

Banu Parlak
Banu Parlak

'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan gözaltına alınan Banu Parlak serbest bırakıldı. Parlak, adliyeden koşarak uzaklaştı. Serbest kalan Banu Parlak'ın ifadesi ortaya çıktı. Parlak ifadesinde, "Silah gerçek değil, o yüzden alıp video çektim. Yaşanan son olaylardan sonra beni zor durumda bırakmak için sanki yeni paylaşmışım gibi servis ediyorlar" dedi.

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, silah ile çektiği bir videonun ardından 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan gözaltına alındı.

Evinde ruhsatsız tabanca bulundu

Parlak'ın evinde yapılan aramada da ruhsatsız tabanca bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adalet Sarayı'na getirilen Parlak ilk olarak savcıya ifadesini verdi.

Savcılık, Parlak'ı adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Serbest bırakılan Parlak adliyeden koşarak uzaklaştı.

Parlak'ın ifadesinde, işyerine yapılan silahlı saldırı sonrası tabancayı internet üzerinden 120 bin liraya temin ettiğini, sosyal medyada yayınladığı videodaki silahın ise bir müşterisine ait olduğunu söylediği ortaya çıktı.

"Silah gerçek değil"

İşlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Parlak'ın ifadesi ortaya çıktı. Parlak'ın ifadesinde, "Başakşehir'deki güzellik merkezim 2 kez kurşunlandı. Bu sebepten ötürü can güvenliğimi sağlamak amacıyla silah temin etmeye karar verdim. Ruhsat işlemleri uzun sürünce internet üzerinden tanımadığım birinden 120 bin liraya silahı satın aldım. Tabancayı iş yerindeki çekmeceme koydum. Daha sonra da evime götürdüm. Bu silahı üzerime alıp taşımadım, evimde taşıdım. Videoda görülen silah ise işyerime gelen bir erkek müşterime aitti. 1 buçuk sene önce sosyal medya hesabım için espri maiyetinde çektiğim bir videoydu. Silah gerçek değil, o yüzden alıp video çektim. Yaşanan son olaylardan sonra beni zor durumda bırakmak için sanki yeni paylaşmışım gibi servis ediyorlar" dediği öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >