Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Rusya ve ABD'ye net mesaj

Dışişleri Bakanlığı: Rusya ve ABD mutabakatlardaki taahhütleri yerine getirmezse Barış Pınarı Harekatı'nı sürdürme hakkımızı saklı tutuyoruz.
Dışişleri Bakanlığı: Rusya ve ABD mutabakatlardaki taahhütleri yerine getirmezse Barış Pınarı Harekatı'nı sürdürme hakkımızı saklı tutuyoruz.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin olarak "Rusya ve ABD ile sağlanan mutabakatlarda taahhütler yerine getirilmezse Barış Pınarı Harekatı'nı sürdürme hakkımızı saklı tutuyoruz. Güvenli bölgeyi teröristlerden temizleyene kadar Suriye'den çıkmayacağız." diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Aksoy, "Suriye'de verilen taahhütler yerine getirilmediği takdirde Barış Pınarı Harekatını başlatma hakkımızı saklı tutuyoruz. Suriye teröristlerden arınana kadar Suriye'den çıkmayacağız. Bugüne kadar Suriye'de terörden temizlediğimiz bölgelere 370 bin Suriyeli gönüllü geri döndü. Bağdadi'nin ele geçirilmesinde anahtar rol oynadık" dedi.

Aksoy'un açıklamalarından satır başları:

"Suriye teröristlerden arınana kadar çıkmayacağız"

  • Suriye'de verilen taahhütler yerine getirilmediği takdirde Barış Pınarı Harekatını başlatma hakkımızı saklı tutuyoruz. Suriye teröristlerden arınana kadar Suriye'den çıkmayacağız. Bugüne kadar Suriye'de terörden temizlediğimiz bölgelere 370 bin Suriyeli gönüllü geri döndü. Bağdadi'nin ele geçirilmesinde anahtar rol oynadık.

"PYD/YPG’ye kol kanat gerenler Barış Pınarı Harekatı'yla hüsrana uğradı"

PYD/YPG bir terör örgütü. Bunu hepimiz biliyoruz. PYD/YPG’nin PKK’nın Suriye’de uzantısı olduğunu da sıkılmadan tüm müttefiklerimize anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz. İyi terörist, kötü terörist ayrımı olamaz. Dar siyasi hesaplarla yanlış adımlar atılmaması gerekiyor. PYD/YPG’ye kol kanat gerenler ‘Barış Pınarı Harekatı’yla büyük bir hüsrana uğradı. Esasen, bütün yaygara da bundan kopuyor” şeklinde konuştu.

"NATO'nun gündeminde terörizm yoktu"

‘Türkiye NATO’dan hiçbir şey kazanmadı, Liderler Toplantısı’nda kaybetti’ iddiası gerçeği yansıtmıyor. Bundan 4-5 sene önce NATO’nun gündeminde terörizm konusunun hiçbir şekilde yer almadığını hatırlatmak isterim. Gündemde böyle bir konu yoktu. Hatta çoğu müttefik bu konunun NATO’nun gündemine girmesini istemiyordu. Büyük ölçüde ülkemizin gayretleriyle terörizm NATO’nun gündemine girdi. Hatta müttefikler terörizmi, NATO’nun karşısındaki en büyük tehdit olarak görüyorlar. Londra Bildirisi’nde, ‘Terörizm hepimiz için tehdit olmaya devam ediyor’ ifadesi yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >