Bartın'da maden ocağındaki patlamada işçi yaşadıklarını anlattı

Maden işçisi Öner Özmen
Maden işçisi Öner Özmen

Bartın'ın Amasra ilçesinde gerçekleşen maden kazasında arkadaşlarını kurtarmaya çalışan işçi, yaşadıklarını anlattı. 10 yıllık maden işçisi Öner Özmen, 3 kilometre yürüyerek eksi 350 kotuna yürüdüklerini belirterek "Bant sistemimiz vardı, onlar dağılmış. Gaz, genizleri yakıyordu. Gittiğimizde arama kurtarmalar, amirlerimiz ve müdürlerimiz zaten olay yerindeymiş. Olayı duyar duymaz bütün madenci arkadaşlarımız, burada omuz omuza çalıştıkları arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldu" dedi.

Bartın'da patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki arkadaşlarını kurtarmaya çalışan maden işçisi Öner Özmen, yaşadıklarını anlattı.

"Gaz genizleri yakıyordu"

Evli ve bir çocuk babası 10 yıllık maden işçisi Özmen, arama kurtarma amacıyla şefleriyle ocağa indiklerini söyledi. Yaklaşık 3 kilometre yürüyerek eksi 350 kotuna indiklerini anlatan Özmen, "Bant sistemimiz vardı, onlar dağılmış. Gaz, genizleri yakıyordu. Gittiğimizde arama kurtarmalar, amirlerimiz ve müdürlerimiz zaten olay yerindeymiş. Arkadaşlarımızın yanlarına biz de gittik" diye konuştu.

"Herkes canla başla çalışıyor"

Özmen, normalde kendisinin çalıştığını belirterek, "Vardiyaya da kalabilirdim. Buradan saat 4 gibi çıktım hatta işe giden arkadaşlarımla vedalaştım. Vedalaştım derken; bir arkadaşımız vardı, elbisemi almaya gelmiştim, onu gördüm. 'Hayırlı işler' dedik birbirimize, gülerek gitmiştik. Mesaiye kalabilirdik. Olayı duyar duymaz bütün madenci arkadaşlarımız, burada omuz omuza çalıştıkları arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldu, aşağıda hala çalışıyorlar. Herkes canla başla çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"Her şeyimiz tamdı"

Her türlü cihazlarının bulunduğunu aktaran Özmen, "Her türlü önlem alınıyor ama beklenmedik, ani durumlar oluyor. Ani durumlarda bazı şeyler gelişiyor. Oksijen cihazlarımız, kişisel koruyucu aletlerimiz, her şeyimiz var, tamdır yani. Bunların denetlenmesi de yapılıyor. Her türlü önlem alınıyor, onlarda sıkıntı yok ama grizu farklı bir şey" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >