Baş ağrısına çözüm olacak yöntemler

Baş ağrısına doğal çözümler
Baş ağrısına doğal çözümler

Yoğun baş ağrısı mı çekiyorsunuz bunları yaptıktan sonra baş ağrınız kalmayacak

Baş ağrısı gün içerisinde size resmen işkence olabilmektedir. Hava değişimi, kötü kokular, nem, sıcaklık, alerji, yükseklik farkı, migren ve daha birçok etkenden ötürü baş ağrısı çekmeniz mümkün. Her bir etken kendi çevresinde gerçekten yoğun baş ağrılarına neden olmaktadır. Ve gündelik hayatınızda sizi oldukça zorlamaktadır. Okula gittiğinizde dersi dinlemenize engel olur, iş hayatınızda sürekli baktığınız bilgisayar ekranı resmen size musallat olur ya da bir arkadaşınızla sohbet ederken başınızın zonklaması durmak bilmez. Avuç dolusu ilaç kullanırsınız her gün farklı bir ağrı kesici hap içersiniz fakat diğer gün tekrardan ağrılar başlar. Ayrıca baş ağrınızı dindirse bile midenize ve diğer iç organlarınıza verdiğiniz zararın önüne geçemezsiniz. Bu nedenle en mantıklı çözüm doğal yöntemleri denemektir. Eminiz ki birazdan söyleyeceğimiz yöntemlerden en az biri veya birkaçı baş ağrınızın önüne geçmek için etkili bir yöntem olacaktır.
Baş ağrısının en büyük etkenlerinden birisi olan koku
Baş ağrısı oluşmasını sağlayan en büyük etmenlerden biri olan koku sadece kötü kokular ile değil aynı zamanda size güzel gelen kokular da baş ağrısına neden olabilirler. Bu yüzden koku duyunuza dikkat etmeniz gerekmektedir. Baş ağrınızı azaltmak veya bitirmek için nane yağı ya da temin ettiğiniz migren taşını koklamak faydalı olacaktır.
Baş ağrısının en büyük etkenlerinden birisi olan koku Baş ağrısı oluşmasını sağlayan en büyük etmenlerden biri olan koku sadece kötü kokular ile değil aynı zamanda size güzel gelen kokular da baş ağrısına neden olabilirler. Bu yüzden koku duyunuza dikkat etmeniz gerekmektedir. Baş ağrınızı azaltmak veya bitirmek için nane yağı ya da temin ettiğiniz migren taşını koklamak faydalı olacaktır.
En etkili yöntemlerden birisi olan sıcak soğuk etkisi
Ayaklarınızı sıcak bir suya koyup ensenize de buz dolu bir poşet yerleştirdiğinizde vücudunuzdaki kan akışı değişmektedir. Bu sayede kan damarlarınız rahatlayıp genişleyerek baş ağrınızdan kurtulabilirsiniz.
En etkili yöntemlerden birisi olan sıcak soğuk etkisi Ayaklarınızı sıcak bir suya koyup ensenize de buz dolu bir poşet yerleştirdiğinizde vücudunuzdaki kan akışı değişmektedir. Bu sayede kan damarlarınız rahatlayıp genişleyerek baş ağrınızdan kurtulabilirsiniz.
Buz uygulaması
Ağrı eşiği değiştirme yöntemi sayesinde başınızın ağrısını hissetmemeye başlayabilirsiniz. Nasıl mı oluyor hemen anlatalım. Birkaç parça buzu avcunuzun içine koyun ve iyice sıkmaya başlayın. Donmaya başladığınız noktada ağrı eşiğiniz de değişmeye başlayacaktır ve bu sayede başınızın ağrısını hissetmemeye başlayacaksınız.
Buz uygulaması Ağrı eşiği değiştirme yöntemi sayesinde başınızın ağrısını hissetmemeye başlayabilirsiniz. Nasıl mı oluyor hemen anlatalım. Birkaç parça buzu avcunuzun içine koyun ve iyice sıkmaya başlayın. Donmaya başladığınız noktada ağrı eşiğiniz de değişmeye başlayacaktır ve bu sayede başınızın ağrısını hissetmemeye başlayacaksınız.
Çiğ badem
Çiğ badem içerisinde bulunan salisilin enzimi ile kan akışınızı düzenleyerek en etkili çözümlerden birisi olacaktır. Günlük 15-20 adet çiğ badem yiyerek baş ağrınızı azaltabilirsiniz.
Çiğ badem Çiğ badem içerisinde bulunan salisilin enzimi ile kan akışınızı düzenleyerek en etkili çözümlerden birisi olacaktır. Günlük 15-20 adet çiğ badem yiyerek baş ağrınızı azaltabilirsiniz.
Kasımpatı
Kasımpatı bundan yıllar öncesinde migren ilacı olarak kullanılmaktaydı. Normal bir bitki çayı gibi demleyerek kasımpatı suyunu içiniz bu sayede başınızın ağrısı dinecektir.
Kasımpatı Kasımpatı bundan yıllar öncesinde migren ilacı olarak kullanılmaktaydı. Normal bir bitki çayı gibi demleyerek kasımpatı suyunu içiniz bu sayede başınızın ağrısı dinecektir.
Papatya buharı
Papatya da kasımpatı gibi birçok derde devadır bunlardan birisi de baş ağrısıdır. Büyükçe bir tencere içerisinde su kaynatınız ve süzgeç yardımı ile içerisine bir tutam papatya koyunuz ve ortaya çıkan buharı içinize çekin.
Papatya buharı Papatya da kasımpatı gibi birçok derde devadır bunlardan birisi de baş ağrısıdır. Büyükçe bir tencere içerisinde su kaynatınız ve süzgeç yardımı ile içerisine bir tutam papatya koyunuz ve ortaya çıkan buharı içinize çekin.
Lavanta yağı
Lavanta rahatlatıcı etkisi ile birçok tedavi ve terapi için uygulanmaktadır. Baş ağrınız için de bire birdir. İki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Bunlardan birisi papatya buharını içinize çektiğiniz gibi 3-4 damla lavanta yağını kaynayan suyun içerisine atıp buharı içinize çekmeniz diğeri ise badem yağı ile birlikte karıştırılarak şakak bölgenize hafif bir masaj yaparak kullanabilirsiniz. İkisinde de etkili bir çözüm alacaksınız.
Lavanta yağı Lavanta rahatlatıcı etkisi ile birçok tedavi ve terapi için uygulanmaktadır. Baş ağrınız için de bire birdir. İki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Bunlardan birisi papatya buharını içinize çektiğiniz gibi 3-4 damla lavanta yağını kaynayan suyun içerisine atıp buharı içinize çekmeniz diğeri ise badem yağı ile birlikte karıştırılarak şakak bölgenize hafif bir masaj yaparak kullanabilirsiniz. İkisinde de etkili bir çözüm alacaksınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >