"Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yanına metro geliyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açılışında yaptığı konuşmada "Şu anda hastane için bir taraftan yol yapılıyor bir taraftan da metrosunu yapıyoruz. Hastanenin yanına metro da gelecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabının açılışı ve yerli solunum cihazı teslim törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"İkinci etabı Mayıs'ta açılacak"

Hastanenin ilk etabını bugün açıyoruz. İkinci etabını da Mayıs ayının 20'sinde açacağız. Gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde elimizdekinin kıymetini iyi bilmeliyiz.

Şu anda yoğun bir şekilde bu hastanemizin (Atatürk Havalimanı) inşası devam ediyor. Aynı şekilde Sancaktepe'de bir başka hastanemizi daha yapıyoruz. Yeşilköy'de aynı zamanda hava ulaşımı, Sancaktepe'de hava ulaşımı olacak şekilde tedbirimizi aldık. Bununla uluslararası camiaya da hizmet verme imkanı yakalayacağız.

10 yıl sonrasına da biz cevap verecek bir yatırımı yapıyoruz. Bir de Derince'de 250 yataklı bir hastaneyi orada da ayn şekilde Sancaktepe gibi inşa ediyoruz. Bir diğeri de Sultan Abdulhamid'in Hadımköy'de inşa ettiği bir tarihi hastaneyi 150 odalı, bunun da şu anda restorasyonu yapılıyor.

"8 şehir hastanesinin yapımı devam ediyor"

Ülkemizde GSS dışında neredeyse kimse yoktur. Herkesi bu şemsiyenin altında topladık. Şehir hastaneleri 'benim rüyamdır' dedik ve elhamdülillah o günden itibaren şehir hastanelerimizi inşa ederek, her geçen gün tüm büyükşehirlerimizde şehir hastanelerimiz inşa edeceğiz. Bu proje kapsamında 10 şehir hastanesini hizmete aldık. Ankara Bilkent de şu an bitmek üzere. Yapımı devam eden 8 şehir hastanelerinin bu yıl sonuna kadar hizmete almayı planlıyoruz.

Bilgisayarlı tomografinin ülkemizdeki mevcudu tüm Avrupa'dan daha fazladır. Bugün en modern ambulans filolarından birine sahibiz. Sağlık çalışanlar sayısını 1 milyon 100 bine yaklaştırarak insan kaynağımızı tahkim ettik.

"Metro ve yol yapılıyor"

Şu anda bir taraftan yol yapılıyor bir taraftan da metrosunu yapıyoruz ve Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yanına metro da gelecek. Hem metro hem de kara yolu olarak ulaşımı sağlamış olacağız.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >