Başbakan açıkladı: Türk bilim adamları yeniden Antarktika'ya gidiyor!

Türk bilim insanları
Türk bilim insanları

2.Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyetini kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, "Antarktika'da ay yıldızlı bayrağımız daima dalgalanacak" şeklinde açıklama yaptı.

Türk bilim insanları, özellikle son birkaç yıldır çeşitli araştırmalar yapmak üzere Antarktika'ya gidiyor. Konuyla ilgili olarak düzenlenen 2.Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyeti kabulünde konuşan Başbakan Binali Yıldırım,"Türkiye’nin gelecek vizyonunu, gücünü ve kararlılığını ortaya koyacak bir adım olacaktır. Türk’ün bayrağı Antartika’da dalgalanırken dost ya da düşman, Türkiye’nin sadece bu coğrafyaya sınırları içine sıkıştırılamayacağını görmüş olacak. Antartika’da 15 bin kilometre uzakta ay yıldızlı bayrağımız daima dalgalanacak” dedi.

Antarktika'ya giden Türk bilim insanları özellikle iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapacak.
Antarktika'ya giden Türk bilim insanları özellikle iklim değişikliği konusunda çalışmalar yapacak.

İklim değişikliği üzerinde durulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de bu yıl TÜBİTAK'ın Ulusal Kutup Programı araştırmalarını desteklemek için toplamda 1 milyon euroluk çağrı yapılacağını duyurdu. Bilimsel araştırma gemisiyle kıtaya seyir yapacak olan 10 bilim insanı, bir aylık kampla birlikte iklim değişikliği gibi bilimsel konular üzerinde çalışmalar yapacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >