Başbakan Yıldırım: " 'Gençler çok apolitik' diye ağır eleştiriler varken biz gençleri en önde gördük"

Yıldırım, " 'Eskisi gibi bir beraber olamıyoruz, en temel konularda bile birbirimizden ayrışıyoruz. Bu Türkiye'nin geleneksel duruşuna uygun değil' diye çok eleştiri vardı. Hele hele gençler için 'Gençler çok apolitik' diye ağır eleştiriler varken, biz gençleri en önde gördük. Kadınlar... Erkekler kadar kadınlar da oradaydı." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki "Başbakan ile Özel Yayın"da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yeri geldiğinde milletin ideolojilerini siyasi görüşlerini nasıl bir kenara bıraktığını, bayrak için, gelecek için, istiklal için nasıl kenetlendiğimizi gösterdiği belirten Yıldırım: "Bu konuda toplumda bir umutsuzluk vardı, 'Eskisi gibi bir beraber olamıyoruz, en temel konularda bile birbirimizden ayrışıyoruz. Bu Türkiye'nin geleneksel duruşuna uygun değil' diye çok eleştiri vardı. Hele hele gençler için 'Gençler çok apolitik' diye ağır eleştiriler varken, biz gençleri en önde gördük. Kadınlar... Erkekler kadar kadınlar da oradaydı. Doğrusu ben buna ilk anda çok şaşırdım ama bir o kadar da gururlandım." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, darbe girişimi sonrası siyasi partiler arasında yaşanan birlik ve beraberliğin devam etmesi için ne tür çabalar gösterileceğinin sorulması üzerine de, görünenin dışında CHP ve MHP liderleriyle zaman zaman paylaşımlarının olduğunu aktardı.

"Muhalefet partilerimizin genel başkanlarıyla başlattığımız diyaloğu sürdüreceğiz"

"Her yapacağımız önemli işte, alacağımız önemli kararlarda muhalefet partilerimizin genel başkanlarıyla başlattığımız diyaloğu sürdüreceğiz, konuşacağız."diyen Yıldırım, "Her konuda anlaşmamız beklenemez, anlaşamayacağımız konular olabilir ama uzlaşabileceklerimiz de olabilir. Uzlaşacağımız konuları en azından konuşup, görüşüp, uzlaşamayacağımız konularla ilgili de detaylı bilgi aktarımı... Bu süreci bu şekilde sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.


"FETÖ-PKK bağlantısı sır değil"

Başbakan Yıldırım, "FETÖ-PKK bağlantısı ile ilgili olarak, "Bu sır değil. Konuşmalardan, istihbarat raporlarından ortaya çıkıyor. Darbeden önce de bir araya gelmişler sonra da gelmişler. Aralarında birtakım işler de kararlaştırmışlar." ifadelerini kullandı.


10 bin yeni özel harekatçı alınması için karar alındı

Başbakan Yıldırım, 10 bin yeni özel harekatçı alınması için karar alındığını belirterek, "Bunların şartları belli ama burada asıl belirleyici şu; zor şartlara karşı dayanıklı olacak, vatan sevgisi olacak. Bize Ömer Halisdemirler lazım. Ömer Halisdemir gibi yürekli, aslan gibi delikanlılara ihtiyacımız var. Hem bölücü terör örgütüne karşı hem de buna benzer teşebbüslere karşı gözünü kırpmadan gerekirse öldürecek, gerekirse şehit olacak, ülkesini, vatanını, milletini, bayrağını seven gençler lazım." ifadelerini kullandı.

"Menbiç'i yakından takip ediyoruz"

Menbiç konusunda Suriye Arap Koalisyonu diye bir oluşum olduğunu kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Burada Kürtler de Araplar da var. Bunlarla Menbiç'ten DEAŞ'ı çıkardılar. YPG'liler, PYD'lilerin orada yerleşme gayretleri vardı. Biz baştan Amerika ile konuştuk, böyle şeyler olmasın işin sonunda. Söz verildi ve şimdi o sözde durduklarını bize beyan ettiler. 'Burada herhangi bir Kürt yerleşimine, oluşumuna izin verilmeyecek' diye taahhütleri de var, bunu da tekrarladılar, Menbiç'in yeniden ele geçirilmesiyle beraber. Yakından takip ediyoruz."

Bedelli askerlik konusu

Başbakan Yıldırım, bedelli askerliğin gündemde olup olmadığına yönelik soruya, "Hayır, şu anda öyle bir konu yok. Askerlikle ilgili ne bedelli ne de süreyle ilgili herhangi bir kısa vadede gündemde bir şey yok. Sadece Silahlı Kuvvetlerin geleceğe yönelik uzman ordu, profesyonel ordu ve ordunun öncelikleri, ihtiyaçları, tehdit türleri konusundaki çalışmalara hız verilecek. O çalışmalar yapıldıktan sonra zaten bu konular da der demez gündeme gelecek." yanıtını verdi.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >