Başbakan Yıldırım: Gündemimizde af yok

Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez? sözleriyle dile getirdiği af önerisine Başbakan Binali Yıldırım cevap verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği af önerisine Başbakan Binali Yıldırım'dan cevap geldi.

  • Bahçeli: "Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez?" sözleriyle dile getirdiği af önerisine Başbakan Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım, "Gündemimizde af yok" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin af önerisine ilişkin soru üzerine, "Çok net söylüyorum. Sayın Bahçeli zannediyorum, bölücü terör örgütlerine, onu destekleyenlere karşı bugünlerde terör muhipleri bir çalışma içine girdiler. Ona bir tepki olarak böyle bir konuyu gündeme getirmiş olabilir diye düşünüyorum. Ama hükümet olarak bizim gündemimizde teröristlere asla bir af söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >