Başbakan Yıldırım: Hangi kılığa girerlerse girsinler bunlar sızma terörist

arşiv
arşiv

Başbakan Yıldırım, “PKK ismi eskidi, birçok ülkede terör örgütü olarak tanındı. Şimdi taktik yapıyorlar. Demokratik oluşum filan... Yersen. Hangi kılığa girerlerse girsinler bunlar sızma terörist” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “DEAŞ gibi ‘PKK’yı da YPG’yi de beraber yok edelim’ diyorlar ama istediğimiz işbirliğini göremiyoruz. PKK ismi eskidi, birçok ülkede terör örgütü olarak tanındı. Şimdi taktik yapıyorlar. Demokratik oluşum filan... Yersen. Hangi kılığa girerlerse girsinler bunlar sızma terörist. Bunların Kürtlerle ilgili derdi yok. En büyük baskıyı sivil Kürtler, Türkmenler, Araplar ve Ezidilere yapıyorlar. Kadınlara, kızlara tasallut ediyorlar, mallarını alıyorlar. Küçük çocukları alıyor, terörist yapıyorlar.“ şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya seyahati dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Almanya bölücü terör örgütüne karşı tutumunu sertleştirdi”

“Adil Öksüz’ün yurtdışında olduğunu biliyoruz. Polisimiz, istihbarat örgütümüz bunu ülkemize getirmenin yolunu aramaya devam edecek. Çok çeşitli ihbarlar geliyor, “Filan yerde görüldü” diye. Merkel’e, “Bu veya diğer FETÖ örgüt elemanları konusunda destek olursanız memnun oluruz” dedik. Aslında Almanya son zamanlarda bölücü terör örgütüne karşı tutumunu sertleştirdi. Bu iyi bir gelişme. Aynı şeyi FETÖ teröristlerine karşı da yapmasını bekliyoruz. Bunu da bizatihi söyledik. Olumsuz bir beyanatı olmadı. “Bazı iltica taleplerine karşılık vermeden önce bizimle temasta olmanızda fayda var. Bunların Almanya-Türkiye ilişkilerini bozmasına izin vermememiz gerekir” dedik. “Terörle mücadelede ortak çalışmaya varız” dedi. Sürekli iletişim kanallarının açık olması gerektiğini söyledi.”

“Enselerinde olacağız”

“Münbiç bir adımdır. En azından orada burnumuzun dibinde hem de Arap nüfusun bu kadar yoğun olduğu bir yerde onların tepesine çökmüş bir terör örgütü var. Bu bizim için tehdit. ABD’liler de onların yanında. O bir kere atılması gereken bir adımdır. Şimdinin işi de değil, geçmiş ABD yönetiminin “Oradan çıkacak” diye verdiği sözdür. Orta ve uzun vadede ne Irak ne de Suriye topraklarında Türkiye’ye karşı bir terör oluşumunun var olmasına ve yaşamasına asla müsamahamız olmaz. Fırat’ın doğusu-batısı diye bunun pazarlığı da olmaz. Tehdit neredeyse orada biz olacağız. Hiçbir şekilde oradan çıktı, oraya gitti... Nereye giderlerse gitsinler; gittikleri yere kadar askerimiz enselerinde olacak ve gereğini yapacaktır. Gerek içeride, gerek dışarıda... Ne zamana kadar? “Artık terör yoktur, bizim terörle işimiz yoktur. Türkiye’ye herhangi bir zarar verecek değiliz” dedikleri zaman.”

“ABD’yle üçlü mekanizma olacak”

“Mekanizma üçlü olacak. Savunma bakanları, dışişleri bakanları kendi aralarında, istihbarat teşkilatının başkanları da kendi aralarında yakın çalışacaklar. Bu konunun detaylarını, ilgili bakanlarımızla koordinasyon içinde, bu görüşmenin içeriğini de gördükten sonra ele alacağız. Amacımız; sınırlarımızın hemen ötesinde bir terör oluşumunu ortadan kaldırmak ve sınır güvenliğimizi tehdit eden bu oluşumlara izin vermemek. Diğer yandan PKK’nın başka bir isimle Kuzey Irak’ta yapmaya çalıştığı, sözde bir terör devleti kurma hevesinin Suriye’de gerçekleşmemesi lazım. Şu anda Afrin’de yaptığımız çalışma bunun önüne geçmek için. Fırat Kalkanı da öyle. Münbiç ve diğer bölümlerle ilgili çalışmalar, önümüzdeki günlerde karşılıklı görüşmelerle bir noktaya gelecek. Bizim duruşumuz çok net. Kararlılığımızda herhangi bir tereddüt yok.”

“Irak’la mutabakat sağladık”

“Irak Başbakanı, yeni bir sınır kapısı açılması konusunu gündeme getirdi. Buna yönelik çalışmaları yapmamız gerektiğini ifade etti, mutabakat sağladık. İkinci bir petrol boru hattının; mevcut Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nden geçen boru hattının yanı sıra biraz daha batıdan kuzeye doğru, Musul’un batısından geçen, Telafer üzerinden gelen yeni bir hat yapılması konusunda mutabık kaldık.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >