Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli'den ilk kez ortak açıklama

Anayasa değişiklik metnini görüşmek için bir araya​ gelen Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli ortak basın açıklaması yaptı.

Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çankaya Köşkü'ndeki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

"Anayasa değişilik teklifimizi önümüzdeki hafta sunacağız"
Başbakan Yıldırım, "Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi anayasada sınırlı bir değişiklik yapılması konusu memleketimizde konuşulmaktadır. Son düzenlemeleri de yaparak AK Parti olarak anayasa değişilik teklifimizi önümüzdeki hafta sunmuş olacağız.

Referandum süreci daha sonra başlasın ve millet kararını verecektir. Ülkemiz milletimiz için hayırlı bir karar olacaktır. Bizim niyetimiz hayr akıbetimiz hayr anlayışıyla yola çıktık. Biz zaman kaybedilmesini istemiyoruz. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi anayasaya girmişti ve sonraki seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanımız olmuştur.

En büyük değişiklik: Cumhurbaşkanının parti ile ilişiği devam edecek
Başbakan Yıldırım, "Değerli arkadaşlar, bu değişiklikte Cumhurbaşkanının eğer seçilirse partinin ilişiği devam edecek. AK Parti'nin teklifinde MHP imzası olmayacak ama MHP'nin de mutabık kaldığı bir metin olacak. Meclis görüşmelerinde buna göre de işlem görecek." dedi. Anayasa değişikliği ve seçim söylentileri hakkında da "Referandum yazın başında olacak ve yakın bir zamanda da seçim olmayacak." açıklamasında bulundu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >