Başkan Biden Trump'ın izlerini siliyor: Diyet kola butonu da kaldırıldı

ABD Başkanı Joe Biden - Arşiv
ABD Başkanı Joe Biden - Arşiv

ABD Başkanı Joe Biden, başkan olduğu ilk saatlerde 17 kararname imzalayarak Trump'ın uygulamalarını tersine çevirmişti. Biden'ın, Trump'ın Oval Ofis'teki 'diyet kola butonunu' kaldırdığı ortaya çıktı. Öte yandan başkanlığı devrettikten sonra ortadan kaybolan ve hesabı askıda olduğu için tweet de atamayan Trump yine golf oynarken görüntülendi.

Göreve başladığı ilk günden itibaren Donald Trump'ın aldığı kararları bir bir iptal eden Joe Biden, Oval Ofis'teki "diyet kola" butonunu da masadan kaldırdı.

Haber7'de yer alan habere göre, gelişmeyi fark eden gazeteci Tom Newton Dunn, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2019'da Trump ile bir röportaj yaptığını söyleyerek, o dönem başkana bunun ne işe yaradığını sorduklarını hatırlattı. Dunn, "Trump kırmızı düğmeye bastı ve bir uşak içeri gümüş tepside diyet kola getirdi" dedi. Gazeteci Dunn, Biden'ın bu butonu kaldırdığını söyleyerek, "O artık yok" ifadesini kullandı.

Soda veya diyet kola butonu, Trump döneminde telefonun tam yanında duruyordu
Soda veya diyet kola butonu, Trump döneminde telefonun tam yanında duruyordu

"Nükleer buton deyip aniden düğmeye basardı"

Beyaz Saray'ın eski danışmanlarından Chris Sims de Trump'ın bu düğmeyi kullanarak "misafirlerine şaka yaptığını" ifade etmişti. Trump'ın kendisini ziyarete gelenlere düğmenin "nükleer cephanelikle ilgili olduğunu" söylediğini yazan Sims, "Aniden düğmeye basardı. O sırada ne yapacağından emin olmayan misafirler birbirlerine bakarlardı. Birkaç dakika sonra bir uşak gümüş tepsiyle diyet kola getirirdi ve Trump kahkahayı patlatırdı" ifadelerini kullanmıştı.

Trump şu an nerede?

Öte yandan, Donald Trump Beyaz Saray'ı terk ettikten sonra neler yaptı sorusu sorulmaya başlandı. Trump'ın başkanlık süresince sık sık yaptığı gibi yine golf oynadığı görüntülendi.

  • 20 Ocak'ta Beyaz Saray'ı terk eden Trump, Florida'daki evine taşınmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >