Başkan Trump'ın binlerce kişinin toplanacağı seçim mitingi tartışmaların odağı oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın uzun zaman sonraki ilk mitingi, Floyd olayları ve COVID-19'un gölgesinde gerçekleşecek
ABD Başkanı Donald Trump'ın uzun zaman sonraki ilk mitingi, Floyd olayları ve COVID-19'un gölgesinde gerçekleşecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın COVID-19 salgını nedeniyle 2 Mart'tan bu yana gerçekleştirilemeyen ünlü mitingleri bu gece Tulsa'da başlıyor. Trump ilk mitingini Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Oklahoma'da yapmayı seçti. Öte yandan binlerce kişinin kapalı bir alanda kalacağı mitingde salgın tehlikesi büyük tartışma konusu oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimleri kapsamında koronavirüs salgını sonrası ilk mitingini Cumartesi günü Tulsa, Oklahoma'da gerçekleştirecek.

Başkan Trump'ın önünde zorlu bir süreç var çünkü saatler boyunca 19 bin kişinin Tulsa'daki kapalı alanda kalması salgın nedeniyle geniş bir çevreyi endişelendiriyor. Ayrıca Trump'ın seçimlere 5 aydan kısa bir zaman kala anketlerde Joe Biden'ın arkasından geldiği ifade ediliyor.

Başkan Trump, "Büyük kalabalıklar ve uzun kuyruklar Tulsa'da oluşmaya başladı bile. Kampanyam henüz başlamadı. Cumartesi gecesi Oklahoma'da başlayacak!" sözleriyle sosyal medya hesabından mitinge dair mesajını paylaştı.

Tulsa Mitingi neden önemli?

Tulsa'da bugün gerçekleşecek etkinlik Trump'ın 'imza niteliği taşıyan' mitinglerinden olacak ve Başkan salgın nedeniyle 2 Mart'tan beri bu anı bekliyordu.

Trump'ın en önemli seçim vaadi şu:

120 bin ABD'liyi öldüren koronavirüs gelişmekte olan ekonomiye sekte vurdu ve şimdi bir kez daha ABD'yi yeniden harika yapma zamanı.

Oklahoma'nın çoğunluğunu Cumhuriyetçiler oluşturuyor ve bu yüzden Trump'ın asıl amacı eyaletten oy kazanmak değil, COVID-19 salgını ve George Floyd olayları nedeniyle zarar gören seçim kampanyasını yeniden canlandırmak.

Salgın tehlikesi

Büyük miting esnasında kapalı alanda binlerce Trump destekçisi ve miting alanının dışında da Trump karşıtları toplanacak ve bu da virüsün bulaşma tehlikesini artıracak. Cuma günü, Eyalet Yüksek Mahkemesi sağlık nedenleri ile mitingin iptal edilemeyeceğine karar verdi. Öte yandan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany yaptığı açıklamada, "Tulsa'da güvenli bir şekilde iş görebileceğimizden eminiz" dedi.

Ancak hükümetin en yetkili enfeksiyon hastalıkları yetkilisi olan Dr. Anthony Fauci CBS radyoya yaptığı açıklamada, "Riskin mevcut olduğu çok net" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >