Batman'da sel felaketi: 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti

Batman
Batman

Batman’da gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur sonrası meydana gelen selde 7 kişilik aile sele kapıldı. Biri kadın 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

Batman'da etkili olan yağış nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi 3062’nci sokakta 7 kişilik aile sele kapılarak sürüklendi. Çocuklardan 2’si bir yakını tarafından kurtarıldı. Lalihan Güner (54) ve 3 çocuk akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

İhbarla bölgeye sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Aramalarda Lalihan Güner’in cansız bedeni bulundu. Cenaze, otopsi için hastane morguna konuldu. Arama çalışmalarında 3 çocuğun da cansız bedenine ulaşıldı.

Çocukların cenazesi, kimlik tespiti ve otopsi için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Valilikten yapılan açıklamada, " 7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, sel sularına kapılan ve vatandaşlar tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kentte metrekareye yer yer 100 kilogramın üzerinde yağış düştü. Cadde ve sokaklar suyla doldu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >