Yarın zirve yapacak: Bayram yoğunluğu devam ediyor

Bayram yoğunluğu devam ediyor
Bayram yoğunluğu devam ediyor

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Özellikle 9 gün tatil bekleyen vatandaşların rezervasyonlarında yoğunluk yaşanıyor. Tatil planlarının netleşmesiyle yarın otogarlarda, cumartesi de uçaklarda büyük yoğunluğun yaşanması bekleniyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, "Bu bayramda biraz farklı oldu. Bugünlerde biletler tükendi. İhtiyaç hâlinde ek seferler koymayı planlıyoruz, yeni seferleri açacağız" dedi. Bayram yoğunluğu nedeniyle otobüs bileti alan kullanıcıların tercih ettiği şehirlerin uçak bileti alanlarla paralellik gösterdiği belirtildi.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Özellikle 9 gün tatil bekleyenlerin planlarını ötelemesi rezervasyonları son güne yığarken, tatil planlarının netleşmesiyle yarın otogarlarda, cumartesi de uçaklarda büyük yoğunluğun yaşanması bekleniyor.

"Ek seferler koymayı planlıyoruz"

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, Ramazan Bayramı için satılan biletlerin tükendiğini açıkladı. Önceki bayramlarda 10 gün kala biletlerin tükendiğini belirten Çaktır "Bu bayramda biraz farklı oldu. Bugünlerde biletler tükendi. İhtiyaç hâlinde ek seferler koymayı planlıyoruz, yeni seferleri açacağız" dedi.

Bayram yoğunluğu devam ediyor
Bayram yoğunluğu devam ediyor

"Uçak bileti alanların yüzde 95’i yurt içini tercih etti"

Enuygun.com’un Ticaret Direktörü Orkun Özkan da şunları ifade etti:

  • "Bayram için uçak bileti alanların yüzde 95’i yurt içi destinasyonları tercih etti. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Adana ön plana çıkıyor. Yurt dışına seyahat etmeyi tercih eden yüzde 5’lik kesim ise Bakü, Kişinev, Lefkoşa, Berlin ve Taşkent’e uçacak. Bu tatil tarihleri için satılan en pahalı bilet Manila-İstanbul rotasında 1 yolcu için 26.721 TL olurken en ucuz uçak bileti ise Adana-Antalya rotasında 1 yolcu için 489 TL oldu."
Bayram yoğunluğu devam ediyor
Bayram yoğunluğu devam ediyor

En ucuz bilet fiyatı Kayseri-Ürgüp rotası oldu

Otobüs bileti alan kullanıcıların tercih ettiği şehirlerin uçak bileti alanlarla paralellik gösterdiğine işaret eden Özkan "Otobüs yolcularının yüzde 78’i tek başına seyahat edecek. En yüksek otobüs bileti tutarı Esenler-Selanik rotasında üç yolcu için 2.520 TL. En ucuz otobüs bileti fiyatı ise Kayseri-Ürgüp rotasında bir yolcu için 15 TL oldu" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >