Bayram tatilinde çalışanları kapsıyor: Maaşlar zamlı yatacak

Bayramda çalışanların maaşı zamlı yatacak
Bayramda çalışanların maaşı zamlı yatacak

Bayramın gelmesiyle resmi kurum ve kuruluşlarda çalışanlar izinli sayılacak. Bayram Arifesi 1 Mayıs (Emek ve Dayanışma Günü) Pazar günü saat 13.00’ten sonra başlıyor. Bayram tatilinde çalışmaya devam edecek olan işçiler normal maaşlarından daha fazla maaş alacak. Peki ek mesai ücretleri ne kadar oldu? Bayram çalışması maaşlara nasıl yansıyacak? Bayram mesaileri ne zaman hesaplara yatacak? Ek mesai ücretleriyle ilgili detaylar haberimizde...

Bayramda resmi yerler kapalı olacak ve böylece resmi tatilde çalışanlar izinli sayılacak. Özel iş yerlerinde çalışanlara da tatil olduğu gibi, ek mesaiye kalabiliyorlar. Mesai yapacak işçiler için müjde geldi. Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kaldı. Bayram Arifesi 1 Mayıs (Emek ve Dayanışma Günü) Pazar günü saat 13.00’ten sonra başlıyor. Hal böyle olunca çalışanlar bayram mesaileriyle ilgili detayları merak ediyor.

Özel iş yerlerinde çalışan ve bayramda tatil olmasına rağmen çalışmaya devam edecek olan işçiler normal maaşlarından daha fazla maaş alacak.

Bayram mesai ücretleri ne kadar artacak?

Ramazan Bayramı 1 Mayıs Pazar günü 13.00'da başlıyor. Böylece o saatten sonra resmi tatil olduğu için hiçbir işçi çalıştırılmaması, çalıştırıldığı durumda mesai ücreti alması zorunlu. Arife gününden itibaren çalışan işçiler iki kat mesai maaşı alacak. Bayram tatilinin 9 gün olması durumunda maaşlar zamlı şekilde yatacak.

Bayramda çalışanların maaşı zamlı yatacak

Arife günü işçiler yarım günlük ilave ücret alacakken, bayram tatilinde çalışan işçiler bir günlük maaş değil iki günlük maaş alacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >