BDDK açıkladı: Türkiye'nin en zengin ve yoksul illeri belli oldu

BDDK, Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentlerini açıkladı.
BDDK, Türkiye'nin en zengin ve yoksul kentlerini açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından elde edilen verilere göre, Türkiye'nin en zengin ve yoksul şehirleri belli oldu. BDDK'nın araştırmasına göre, Türkiye'de bankada en yüksek mevduata sahip olan il İstanbul oldu. Listenin ikinci sırasında Ankara, üçüncü sırasında ise İzmir yer aldı. Bankada en düşük mevduat tutan illerin başında ise Bayburt geliyor. Bayburt'u, Ardahan ve Kilis takip ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu çeşitli verilere dayanarak bankalarda tutulan mevduatlara ilişkin verileri açıklamaya devam ediyor. Son açıklanan verilere göre bankalarda en çok para tutan şehirler belli oldu.

Elde edilen verilere göre bankada mevduatta para tutanlar, altın yatırımcısı, döviz tutanlar, tahvil, hisse senedi, fon gibi birçok kalemde tasarruflar değerlendiriliyor.

Mevduat tarafında ise güçlü duruş yerini koruyor. Vadeli mevduatta ay sonunda ne alacağını bilen ve riske girmek istemeyen yatırımcılar tasarruflarını bu şekilde değerlendiriyor.

İstanbul ve Ankara listenin başında

Tasarruflar konusunda en yüksek mevduata sahip olan iki şehir öne çıkıyor. Katrilyonlarca lirayı mevduatta değerlendiren illerin başında İstanbul ve Ankara geliyor.

En düşük mevduat Bayburt'ta

Bankada en düşük mevduat tutan illerin başında Bayburt geliyor. Bayburt'u Ardahan takip ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >