Bedelli askerlikte evci, hafta sonu izni var mı?

Arşiv
Arşiv

Bedelli askerliğe ilişkin celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinden açıklandı. E-Devlet üzerinde yer alan ASAL Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama ekranı, yoğunluk nedeniyle zaman zaman yanıt veremeyebiliyor. Peki 21 günlük bedelli askerlik yapacaklara evci izni, hafta sonu izni var mı? Bedelli askerlikle ilgili merak edilen soruları cevaplandırdık.

Bedelli askerliğe ilişkin celp ve sevk tarihleri "www.turkiye.gov.tr" adresinden açıklandı.

e-Devlet'ten açıklandı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bedelli askerlik yükümlüsü olan vatandaşların 21 gün temel askerlik yapacakları birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakını alabilecekleri tarihlerin "www.turkiye.gov.tr" adresinden ilan edildiği belirtildi.

  • Açıklamada, birliklerine planlanan zamanda katılmayan yükümlülere Askerlik Kanunu'nun 47'nci maddesinde belirtilen hususlar haricinde işlem tesis edilmeyeceği ve bu yükümlülerin kapsam dışı kalabilecekleri ifade edildi.

Bedelli askerlik yapanlar evci izni kullanabilecek mi?

Temel askerlik eğitimi süresince izin kullanabilecek mi? Temel eğitim süresince hafta sonu/evci hakkı var mı? Soruları da cevabını buldu.

Bedelli askerlik sırasında evci izni, hafta sonu izni kullandırılmayacağı öğrenildi.

Bedelli askerleri neler bekliyor?

Bedelliden yararlanacakların alacağı eğitime ilişkin askeri kaynaklardan, "Askerlik hizmetini yapan bütün gençlerimizin aldığı temel eğitimleri alacaklar. Normalde bu eğitimin süresi 28 gündür. Bedelliden yararlanacaklar için bu süre 21 olarak belirlendi. Eğitim süresindeki bir haftalık eksiklik hızlandırılmış bir eğitimi gündeme getirecektir. Temel olarak aynı eğitim programı uygulanacak. Ancak sürenin kısalığı nedeniyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam dışında tutulacak" bilgisi verildi.

Eğitimin içeriğine ilişkin, "Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri tanıma ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğtimi programında yer alan teorik dersler" bilgisi aktarılırken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın yer alacağı belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >