Beklenen son: Prens Harry ve Meghan Markle kraliyetten ayrıldıklarını açıkladı

Prens Harry ve Meghan Markle.
Prens Harry ve Meghan Markle.

İngiltere Kraliyet Ailesi'nin üyeleri Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle kraliyete bağlı üst düzey üyeliklerini bıraktıklarını açıkladı. Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını duyuran çift, 'vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını' vurguladı.

Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle yazılı açıklamalarında, "Kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğinden çekilmeyi ve mali açıdan bağımsız olmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunu yaparken Kraliçe'ye tam desteğimizi vermeye devam edeceğiz" dedi. Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını duyuran çift, 'vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını' vurguladı.

Çift, bu coğrafi dengenin hem oğullarını Kraliyet geleneklerine göre büyütme imkanı vereceğini hem de hayatlarının bundan sonraki bölümüne odaklanmak için gerekli alanı sağlayacağını kaydetti.Yeni dönemde bir hayır kurumu kurmayı planladıklarını da açıklayan çift, bu heyecan verici kararın detaylarını zaman içinde paylaşmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Sarayın 'hayal kırıklığı'

Prens Charles, Prens William ve William'ın üç çocuğunun ardından tahta altıncı sırada yer alan Prens Harry'nin aldığı bu kararın taht sıralaması konusunda nasıl bir etkisi olacağı henüz belli değil. İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'nin haberinde ise çiftin açıklama yapmadan önce Kraliçe 2. Elizabeth'e ya da diğer aile üyelerine danışmadığı, Buckingham Sarayı'nın bu tutum ve açıklama karşısında "hayal kırıklığına uğradığı ve incindiği" öne sürüldü.

Haberde ayıca, bu adımın açıkça Harry ve Meghan çifti ile Kraliyet ailesinin diğer üyeleri arasındaki "büyük çatlağı" gösterdiği kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >