Belediye başkanını kurtaran dönerci: Engellemesek kafasını koparacaktı

Andreas Hollstein'ın hayatını kurtaran Demir ailesi
Andreas Hollstein'ın hayatını kurtaran Demir ailesi

Almanya'da, Altena kentinin belediye başkanı Andreas Hollstein'ın bıçakla boğazını kesmek isteyen saldırganı Türk kökenli dönerci engelledi. Hollstein'ın ''Onlar olmasa ben şimdi ölüydüm" diye teşekkür ettiği dönerci baba-oğul "Engellemesek, saldırgan, başkanın kafasını kesip koparacaktı" dedi.

Almanya'nın Altena Belediye Başkanı Andreas Hollstein, Marktstrasse adlı caddedeki bir dönercide bıçaklı saldırıya uğradı.

Hagen polisinden yapılan açıklamada, saldırganın 56 yaşındaki bir Alman olduğu bildirildi. Açıklamada, Hollstein'ın boynundan yaralandığı kaydedildi. Polis gelene kadar olay yerinde bulunanlarca alıkonulan saldırganın gözaltına alındığı bildirildi.

Andreas Hollstein
Andreas Hollstein

Belediye başkanını Türk esnaf kurtardı

Hürriyet'ten edinilen bilgiye göre, Altena beldesinde meydana gelen saldırıda babasıyla birlikte belediye başkanının hayatını kurtaran Ahmet Demir saldırıyı anlattı. “Belediye başkanıyla yakından tanışıyoruz. Sürekli bizde döner yer. Pazartesi akşamı da saat 20.00 sıralarında yine dükkana geldi. Birisini kendisi, diğerini de de eşi için olmak üzere iki tabak döner ısmarladı. Dönerleri alıp eve gidecekti. Ben döner hazırlarken kendisiyle sohbet ettik. Bana salı günü (dün) Altena'ya cumhurbaşkanının gelmesinin planlandığını ancak son anda programın iptal edildiğini anlatıyordu. Biz konuşurken o sırada uzun boylu, yaklaşık bir 90 boyunda ve 50 yaşlarında bir kişi dükkana geldi. Zaman zaman bizde döner yiyen birisiydi. Ama iyi tanımadığım birisi. Biz konuşurken 'sen belediye başkanı mısın' diye başkana sordu. Evet cevabını alınca birden bıçağını çekti.”

Demir ailesi belediye başkanının hayatını kurtardı.
Demir ailesi belediye başkanının hayatını kurtardı.

"Engellemesem belediye başkanın kafasını kesip koparacaktı."

Demir saldırganı nasıl durdurduğunu ise şöyle anlattı: “Bıçakla belediye başkanına saldırdı. Boğazını kesmek istedi. Küçük oranda da olsa boğazını bıçakla kesti. Başkan ona direndi. Tezgahın arkasından ön tarafa, başkanın yardımına koştum. Saldırganın bıçak tutan elini kavradım. Başkanın boğazından bıçaklı elini uzak tutmak için çok uğraştım. O sırada mutfakta gürültüleri duyan babam da yardıma koştu. Belediye başkanı ben ve babam adamı zor zapt ettik. Elinden bıçağı aldım. Kafasını koltuğumun altına alarak sıktım ve onu yere yatırdım. Belediye başkanı çok korkmuştu. Babam onu sakinleştirirken annem de bir bardak su ver. Ben saldırganı tutarken dükkanın hemen 10 metre ilerisinde bulunan polis karakoluna annem haber vermek için koştu. Hemen polisler geldi. Saldırganı tutarken o sürekli 'polisi çağırın, beni vursunlar' diye bağırdı. Polislerin elinde tabancayı görünce saldırgan 'beni vurun, beni vurun' dedi. Gelen polislere saldırganı teslim ettim. Bana göre saldırgan sarhoş değildi. Kendindeydi ve çok güçlü biriydi. Engellemesem belediye başkanın kafasını kesip koparacaktı.

"Belediye başkanı bize teşekkür etti."

Demir sözlerine şöyle devam etti: “Polisler saldırganı götürdükten sonra belediye başkanı bize teşekkür etti. Çok duygusallaştı ve gözleri yaşardı. Bana ve babama sarıldı hayatını kurtardığımız için çok teşekkür etti. Adam şok geçirmişti” dedi.

Eyalet İçişleri Bakanı Reul “Döner büfesi sahiplerine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >