Belgeler ortaya çıkmaya başladı: Apple'dan efsanevi otomobil projesi

Aylardır Apple'ın kendi otomobilini üreteceği konusunda spekülasyonlar yapılıyordu. Ortaya çıkan yeni deliller şüpheleri ortadan kaldırdı.

Uzun bir zamandır tartışılagelen Apple'ın otomobil üretip üretmeyeceği sorusu sonunda cevabını buluyor. Firma, uzun zamandır bu konuda hiçbir açıklama yapmıyordu. Şirketin içinden gelen bazı bilgiler bu iddiaları doğrulasa da ortada resmi bir açıklama olmamasından dolayı bu söylentiler sadece iddia seviyesinde kalıyordu.



Apple'ın planları ortaya çıktı
Wall Street Journal gazetesinin ABD Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarında ele geçirdiği mektup beklenen resmi delili ortaya çıkarmış oldu. Apple'ın bakanlığa gönderdiği bu mektupta, firmanın otonom otomobil teknolojisi konusunda çok heyecanlı olduğu, bu konuda yatırım yaptığı ve trafikte test izni almak isteyecekleri yazıyordu.



Böylece sorular cevabını bulmuş oldu. Apple, otomobil konusunda yatırımlar yapıyor ve bu konuda devleti bilgilendirmeye başlamış bile. Şimdi yeni soru şu: Apple'ın ilk otomobili ne zaman gelecek ve hangi özelliklere sahip olacak?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >