Bella Hadid'in güzelliği 'bilimsel' olarak onaylandı

Bella Hadid.
Bella Hadid.

Filistinli ünlü yıldız Bella Hadid'in, göz ve burnunun yüzündeki yerleşimi sayesinde bilimsel olarak dünyanın en güzel kadını olduğu belirtildi. Hadid'in bilimsel olarak kanıtlanan güzelliği 'Fi' sayısından yola çıkılarak hesaplandı.

23 yaşındaki Bella Hadid'in güzelliği bilimsel bir araştırma konusu oldu. Hadid'in güzelliğini belirlemek için kullanılan 'Fi' sayısı Rönesans Dönemi’nde Leonardo da Vincigibi sanatçılar tarafından eserlerini yaparken bu sayıdan yararlandığı biliniyor

Bella Hadid'in altın yüz oranı!

Bella Hadid'in bilimsel olarak kanıtlanan güzelliği Antik Yunanlıların inancı sayesinde belirlendi.

  • Yunanlılar, Fi sayısına (1.618) yakın oranda olan yüz hatlarının, insanlar tarafından estetik olarak daha çekici algılandığına inanıyordu.

Bella Hadid'in dünya güzeli olduğunu kanıtlayan bilimsel veriler
Bella Hadid'in dünya güzeli olduğunu kanıtlayan bilimsel veriler

Harley Streetcerrahı Dr. Julian De Silva, Bella Hadid'in kaş, göz, burun, dudak, çene hattı ve kulaklarını temel alarak dijital ortamda haritalandırma ile oranları belirlediğini açıkladı.

Kapadokya'ya övgüler yağdırdı

Filistin asıllı model Bella Hadid, fotoğrafçı Mert Alaş ile birlikte geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye geldi.

Kapadokya'ya hayran kalan Hadid, aylar sonra sosyal medya hesabından çekimlere dair kareleri paylaşarak, ''Böylesine bir bölgenin tarihini öğrenmek ilham vericiydi.En sevdiğim insanlarla muhteşem zaman geçirdim. Asla unutmayacağım. Tüm ekibe teşekkürler ve sizi seviyorum”dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >