Benedict Cumberbatch, Ukraynalı mültecilere evinin kapısını açıyor

Ünlü İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch
Ünlü İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch

'Sherlock' dizisiyle anılan ünlü İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınayarak Ukraynalı mültecilere destek oldu. Ünlü oyuncu, yardım etmek amacıyla politikacılara daha fazla baskı yapılması gerektiğini belirterek ülkelerindeki savaştan kaçan mültecilere evinin kapılarını açmak istediğini söyledi.

Sherlock’ dizisiyle tanınan ünlü İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, önceki gün Londra'da düzenlenen BAFTA ödül gecesine eşi Sophie Hunter ile katıldı. Törende Cumberbatch, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşla ilgili yorumlarda bulundu.

Ünlü oyuncu evinin kapılarını açtı

Daha önce katıldığı bir ödül töreninde Ukrayna halkına desteğini göstermek için elinde ülkenin bayrağıyla sahneye çıkan Cumberbatch, yeni bir açıklama yaparak, savaştan kaçanlara evinin kapılarını açacağını belirtti.

Cumberbatch, "Ukrayna'ya iki buçuk saatlik uçuş mesafesinde bir Avrupalı olarak gerçekten şaşkınlık verici bir dönem" dedi.

"Politikacılara daha fazla baskı yapılması gerekiyor"

45 yaşındaki oyuncu, Ukrayna’ya destek verenlerin, yakasına Ukrayna bayrağının renklerinde rozet takmaktan daha fazlasını yapması gerektiğinin altını çizdi.

Cumberbatch, halkın acı çeken bu insanlara yardım etmek amacıyla politikacılara daha fazla baskı yapması gerektiğini de dikkat çekti.

"Herkes elinden geleni yapmalı"

Cumberbatch, konuyla şunları da söyledi:

  • "Ukrayna'da acı çeken kız ve erkek kardeşlerimle yan yana durduğumu göstermek için yaptığım bir şey bu. Herkes elinden geleni yapmalı. Bu insanlara evlerinin kapılarını açmak isteyen çok sayıda gönüllü var. Ben de bunlardan biri olmayı umuyorum.”

Cumberbach, BAFTA gecesinde Ukrayna'ya desteğini takım elbisesinin yakasına ülke bayrağını taşıyan rozeti takarak da gösterdi.

Ünlü İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch
Ünlü İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >