Beş liderin tarihe geçmiş beş lakabı

Arşiv
Arşiv

Türk siyasi tarihine adını altın harflerle yazdıran 5 lidere seçmenleri tarafından yakıştırılan 5 lakabı sizler için derledik.

Siyasetçilerin güttüğü politikaya göre milletler tarafından değişkenlik gösteren bazı yakıştırmalar yapılır. Halk tarafından sevilen ve sevgisini kendi dilinde anlatmak isteyen seçmenler tarih boyunca karşımıza çıkabiliyor. Bir siyasetçinin tarih boyunca anılacağı bir isme sahip olması hemen olacak bir şey olmasa da bunu başarmış ve Türk siyasi tarihine damgasını vurmuş 5 siyaset adamının lakaplarına hep birlikte göz atalım.

Mücahit Erbakan
Necmettin Erbakan, 85 yıllık ömrünün yarısından fazlasını siyasetin tam ortasında geçiren bir lidere sadece ismiyle hitap edilemezdi. Üniversite yıllarında Necmettin değil "Erbakan Hoca" olarak çağrılan lider, Kıbrıs harekatını öyle hararetle savunmuştu ki, millet onu "mücahit" diye çağırmıştı yıllar boyunca…
Mücahit Erbakan Necmettin Erbakan, 85 yıllık ömrünün yarısından fazlasını siyasetin tam ortasında geçiren bir lidere sadece ismiyle hitap edilemezdi. Üniversite yıllarında Necmettin değil "Erbakan Hoca" olarak çağrılan lider, Kıbrıs harekatını öyle hararetle savunmuştu ki, millet onu "mücahit" diye çağırmıştı yıllar boyunca…
Başbuğ Türkeş
Türk Dil Kurumu sözlüğünün 1945 yılı baskısında “yurdun bütün kara, deniz, hava ordularını komutası altında tutan en büyük komutan” olarak tanımlanan ‘başbuğ’ kelimesi, ülkücü hareketin lideri olan Alparslan Türkeş’e seçmenleri ve sevenleri tarafından layık görülmüştür.
Başbuğ Türkeş Türk Dil Kurumu sözlüğünün 1945 yılı baskısında “yurdun bütün kara, deniz, hava ordularını komutası altında tutan en büyük komutan” olarak tanımlanan ‘başbuğ’ kelimesi, ülkücü hareketin lideri olan Alparslan Türkeş’e seçmenleri ve sevenleri tarafından layık görülmüştür.
Karaoğlan Ecevit
Kars’ın bir köyünde bir eve konuk olur Bülent Ecevit. Evin sahibi ‘Şaşo Hala’ Ecevit’in boynuna sarılır ve Kars’ın kendine özgü şivesiyle, “Kurtar bizi bu dertlerden ay Garaoğlan” der. Ecevit o günden sonra Karaoğlan olarak anılmaya başlar.
Karaoğlan Ecevit Kars’ın bir köyünde bir eve konuk olur Bülent Ecevit. Evin sahibi ‘Şaşo Hala’ Ecevit’in boynuna sarılır ve Kars’ın kendine özgü şivesiyle, “Kurtar bizi bu dertlerden ay Garaoğlan” der. Ecevit o günden sonra Karaoğlan olarak anılmaya başlar.
Reis Erdoğan
Türk siyasi tarihinin son 20 yılına damgasını vuran, tarihin en büyük oy oranlarına ulaşan ve en uzun iktidar olmaya başaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seçmenleri ve sevenlerinin yakıştırdığı isim ‘Reis’.
Reis Erdoğan Türk siyasi tarihinin son 20 yılına damgasını vuran, tarihin en büyük oy oranlarına ulaşan ve en uzun iktidar olmaya başaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seçmenleri ve sevenlerinin yakıştırdığı isim ‘Reis’.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >