Beşiktaş'taki yangınının detayları ortaya çıktı

Arşiv
Arşiv

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 16 katlı binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı. Gece kulübünü alevlerin sardığı ilk anların görüntüleri ortaya çıktı.

Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın zemin katındaki eğlence mekanında yangın çıktı.

Loca yapımında çalışan işçilerin kaynak yapmak için kullandığı oksijen tüplerinden biri patladı. Alevler yalıtım malzemelerine de sıçradı. Uzmanlara göre, gece kulübünün kapısı adeta baca görevi yaparak alevleri körükledi ve tek çıkışı da kapattı.

Tadilat kaynaklı çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Yangının çıkış onları görüntülendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yangının çıkış anına ait güvenlik kamera görüntüsünü paylaştı. Bakan Yerlikaya paylaşımında, 'Dün Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangında maalesef 29 çalışan hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili iki müfettişimiz tarafından yürütülen idari soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. Yangının ilk çıkış görüntülüleri yüreklerimizi bir kez daha yaktı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum' ifadelerini kullandı.

Soruşturmada 9 gözaltı

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P. ve iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alındı. Yangın sırasında yaralanan 2 kişinin tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

Kaçak bir yapıda müdahale yürütülmüş

Olay yerine gelerek İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ile incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Yangın ihbarı yapılıyor 12.54’te ve müdahale başlıyor. Burada 106 personelimiz ve 37 araç süreci yönetiyor. İçerideki süreç zor bir ortamı gösteriyor çünkü inşaatla ilgili malzemeler düzensiz bir biçimde yığılmış gözüküyor. İçeride yapılan yapıyla ilgili hiçbir tadilat, inşaat başvurusu yok. Yapının 2 kat altta olmasından ötürü de görünmeyen alanda, bir şikayet vs. ilçe belediyesine ulaşmış değil. Dolayısıyla kaçak bir müdahale yürütülmüş. Bütün bunlar incelenecek, savcılık da süreci başlatmış durumda” dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >