Beyaz Saray'dan Meghan-Harry çiftinin açıklamalarına ilk yorum

Meghan Markle-Prens Harry çifti - Arşiv
Meghan Markle-Prens Harry çifti - Arşiv

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın katıldığı programda Kraliyet ailesi hakkında yaptığı açıklamalar bütün dünyanın gündemine oturdu. Beyaz Saray Sözcüsü Psaki ise yaptığı açıklamda, çiftin ABD vatandaşı olduklarını ve açıklama yapmakta özgür oldukları yorumunda bulundu. Meghan Markle, ilk çocukları doğmadan önce Kraliyetin çocuğun ten rengine dair endişe duyduğunu dile getirmişti.

İÇİNDEKİLER

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dünkü basın toplantısında, Prens Harry'nin eşi Meghan Markle'ın,oğluna 'ten renginin koyu olacağı' endişesi ile 'prens' unvanının verilmediği ve diğer açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Açıklama yapmakta özgür"

Hem Prens Harry hem de Markle'ın sivil ABD vatandaşı olduğunu belirten Psaki, çiftin kendi hayatlarına ilişkin açıklama yapmakta özgür olduklarını kaydetti.

Psaki, "İngiliz halkıyla güçlü ve daimi bir ilişkimiz var. İngiliz hükümetiyle birçok konuda özel bir ilişkimiz var ve bu devam edecektir" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Meghan Markle: 'Buckingham Sarayı yalanlarını sürdürürken sessiz kalmamız beklenmesin'

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Amerikalı ünlü sunucu Oprah Winfrey'in CBS televizyonunda yayımlanan şovuna konuk oldu.

Siyahi bir anne ve beyaz bir babanın kızı olan Markle, programda yaptığı açıklamada, oğluna hamilelik süreci hakkında, "Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" diye konuştu

Markle, bu soruları kimin gündeme getirdiğini açıklamazken, kendisinin de susturulduğunu belirtti.

"Artık yaşamak istemiyordum"

Markle, düğünden önce Cambridge Düşesi Kate'i ağlattığına dair gazetelerde çıkan haberleri de yalanlayarak, "Aslında bunun tam tersi oldu. Düğünden birkaç gün önce Kate bir şeye üzülmüştü ve beni ağlattı" açıklamasında bulundu.

Kraliyet ailesi içinde çok mutsuz olduğunu ve intiharı düşündüğünü vurgulayan Markle, "Artık yaşamak istemiyordum" ifadesini kullandı.

Prens Charles, Harry'nin telefonlarını açmıyormuş


Prens Harry ise kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılmasında aile içindeki "anlayışsızlığın" etkili olduğunu belirtti ve annesi Prenses Diana'nın 1997'deki ölümünü anımsatarak, tarihin tekerrür etmesinden korktuğunu dile getirdi.

Babası Prens Charles'ın kendisinin telefonunu açmadığını ifade eden Harry, "Babaannem Kraliçe Elizabeth ile bugüne kadar 3 kez telefonda konuştuk, babamla da 2 kez konuştuk ancak sonra telefonlarıma cevap vermemeye başladı" diye konuştu.

İkinci bebek kız olacak

Harry, ikinci çocuklarının cinsiyetini de ilk kez duyurarak, "İlk bebeğimiz erkekti, şimdi de bir kızımız olacak" açıklamasında bulundu.

Çift, geçen ay ikinci çocuklarını bekledikleri haberini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >