Beyazın turkuazla buluştuğu 'bir tatlı huzur': Salda Gölü

Salda
Salda

Size ülkenin en güzel mavisinden, en güzel beyazından sesleniyorum. Bugün, sizi ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü’ne götürüyoruz. Salda Gölü nerede, Salda Gölü’ne nasıl gidilir?

Türkiye'nin üçüncü en derin gölü

                                    
                                    
                                    Gün geçtikçe popülerliği artan Salda, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alıyor. Ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili olmasının yanı sıra, hafif tuzlu karstik bir göldür. Göller bölgesi içinde yer alan Salda’nın yüzölçümü yaklaşık 44 kilometrekaredir. 184 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin üçüncü en derin gölüdür.
Türkiye'nin üçüncü en derin gölü Gün geçtikçe popülerliği artan Salda, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alıyor. Ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili olmasının yanı sıra, hafif tuzlu karstik bir göldür. Göller bölgesi içinde yer alan Salda’nın yüzölçümü yaklaşık 44 kilometrekaredir. 184 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin üçüncü en derin gölüdür.
En güzel mavi...

                                    
                                    
                                    
                                    Salda, gelen ziyaretçileri coğrafik konumunun yanı sıra, suyunun temizliği ve turkuaz rengiyle oluşan güzel manzarasıyla büyülüyor. Burdur ilinin yaklaşık 60 km batısında yer alan Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip gölü olarak tanınan Salda’nın, deniz seviyesinden yüksekliği ise 1140 m'dir.
En güzel mavi... Salda, gelen ziyaretçileri coğrafik konumunun yanı sıra, suyunun temizliği ve turkuaz rengiyle oluşan güzel manzarasıyla büyülüyor. Burdur ilinin yaklaşık 60 km batısında yer alan Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip gölü olarak tanınan Salda’nın, deniz seviyesinden yüksekliği ise 1140 m'dir.
Cilt hastalıklarına ilaç...

                                    
                                    
                                    
                                    Uzmanların yaptığı araştırmalara göre, göl suyu içerdiği magnezyum, soda ve kil ile birçok cilt hastalığına ilaç oluyor.
Cilt hastalıklarına ilaç... Uzmanların yaptığı araştırmalara göre, göl suyu içerdiği magnezyum, soda ve kil ile birçok cilt hastalığına ilaç oluyor.
Kampçılar ve macera tutkunları da keşfetti!

                                    
                                    
                                    
                                    Son iki yılda kampçılar, motosiklet ve bisiklet tutkunları tarafından keşfedilen bu eşsiz güzellik, çok yakında turistik bir bölge olacağa benziyor.
Kampçılar ve macera tutkunları da keşfetti! Son iki yılda kampçılar, motosiklet ve bisiklet tutkunları tarafından keşfedilen bu eşsiz güzellik, çok yakında turistik bir bölge olacağa benziyor.
Türkiye'nin Maldivleri

                                    
                                    
                                    
                                    Yaklaşık 6,8 km eninde ve 9,1 km boyunda, tektonik bir çukurun üzerine yerleşmiş kapalı bir hafzanın içerisinde bulunan Salda, beyaz kumul alanı ve eşsiz renkleriyle Türkiye’nin Maldivleri olarak anılıyor.
Türkiye'nin Maldivleri Yaklaşık 6,8 km eninde ve 9,1 km boyunda, tektonik bir çukurun üzerine yerleşmiş kapalı bir hafzanın içerisinde bulunan Salda, beyaz kumul alanı ve eşsiz renkleriyle Türkiye’nin Maldivleri olarak anılıyor.
Kuş gözlemcileri tarafından da büyük önem taşıyor

                                    
                                    
                                    
                                    Salda, Türkiye’de kuş türleri için de oldukça önemli bir yaşam alanı görevinde… Bölgede 110 kuş türü yaşıyor ve bunların 75 tanesi Bern Sözleşmesi kapsamında koruma altında tutuluyor. Bu nedenle; bölge kuş gözlemcileri tarafından da büyük önem taşıyor.
Kuş gözlemcileri tarafından da büyük önem taşıyor Salda, Türkiye’de kuş türleri için de oldukça önemli bir yaşam alanı görevinde… Bölgede 110 kuş türü yaşıyor ve bunların 75 tanesi Bern Sözleşmesi kapsamında koruma altında tutuluyor. Bu nedenle; bölge kuş gözlemcileri tarafından da büyük önem taşıyor.
Çamur banyosu yapmadan dönmeyin

                                    
                                    
                                    
                                    Gölün içerisinde biraz ilerledikten sonra yer yer çamurlaşmaya da rastlamanız mümkün… Bu kısım killi yapıda olduğundan, dilerseniz çamur banyosu da yapabilirsiniz.
Çamur banyosu yapmadan dönmeyin Gölün içerisinde biraz ilerledikten sonra yer yer çamurlaşmaya da rastlamanız mümkün… Bu kısım killi yapıda olduğundan, dilerseniz çamur banyosu da yapabilirsiniz.
Salda Gölüne nasıl gidilir?

                                    
                                    
                                    Gelelim en can alıcı soruya; ulaşım konusu; Salda Gölüne nasıl gidilir? Salda Gölü, Burdur’a 76, Denizli’ye 96, Isparta’ya 107, Antalya’ya ise 160 kilometre mesafededir. Eğer ulaşımı uçakla yapacaksanız, Denizli, Isparta ya da Antalya üzerinden otomobille devam etmeniz mümkün… Uçakla en yakın mesafe Denizli, havalimanından Salda arası yalnızca 46 km.
Salda Gölüne nasıl gidilir? Gelelim en can alıcı soruya; ulaşım konusu; Salda Gölüne nasıl gidilir? Salda Gölü, Burdur’a 76, Denizli’ye 96, Isparta’ya 107, Antalya’ya ise 160 kilometre mesafededir. Eğer ulaşımı uçakla yapacaksanız, Denizli, Isparta ya da Antalya üzerinden otomobille devam etmeniz mümkün… Uçakla en yakın mesafe Denizli, havalimanından Salda arası yalnızca 46 km.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >