Beyazperde canlanıyor: Ödüllü filmler resitaline hazır olun

Bir Zamanlar Hollywood'da filminden bir kare.
Bir Zamanlar Hollywood'da filminden bir kare.

● Sinema salonları bu yıl seyirci konusunda geride kaldı ve yeterli sayıya ulaşamadı.

● Ancak beyazperde birbirinden özel ödüllü filmlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

● Sinemayı canlandırmaya yönelik katkı sağlayacak olan bu filmler 5 ay boyunca seyirciyle buluşacak.

● Dramdan, komediye kadar dünyaca ünlü festivallerden ödülle dönen birçok film vizyonda seyircisini bekliyor olacak.

Sinema sektörü bu yıl yeterli seyirci sayısına ulaşamayarak tiyatronun gerisinde kaldı. Özellikle ülkemizde yaşanan bazı sorunlar sinema salonlarının boş kalmasına neden oldu. Ancak, 2019 yılının ilk yarısı geride kalırken salonlar ödül sezonuna yaraşır bir şekilde birbirinden özel filmlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İşte o en özel 7 film;

The Irıshmen 

                                    Bu yılın  heyecanla beklenen filmleri arasında yer alan The Irishman, sonbahar aylarında izleyiciyle buluşacak. Film, International Brotherhood of Teamsters adlı işçi sendikasında memur ve aynı zamanda mafya suikastçisi olan Frank Sheeran'ın hayatını konu alıyor.
The Irıshmen Bu yılın heyecanla beklenen filmleri arasında yer alan The Irishman, sonbahar aylarında izleyiciyle buluşacak. Film, International Brotherhood of Teamsters adlı işçi sendikasında memur ve aynı zamanda mafya suikastçisi olan Frank Sheeran'ın hayatını konu alıyor.
Parazit 

                                    Snowpiercer ve Okya adlı filmlerinden anımsayacağımız Güney Kore'li yönetmen Bong Joo-ho Cannes'ten Altın Palmiye ile dönen yeni filmi Parazit'te birbirinden tamamen farklı hayatlar ve kişiliklere sahip olan iki ailenin hikayesini anlatıyor.
Parazit Snowpiercer ve Okya adlı filmlerinden anımsayacağımız Güney Kore'li yönetmen Bong Joo-ho Cannes'ten Altın Palmiye ile dönen yeni filmi Parazit'te birbirinden tamamen farklı hayatlar ve kişiliklere sahip olan iki ailenin hikayesini anlatıyor.
Eşanlamlılar

                                    İsrail'den Paris'e göç eden ve kimliğini tamamen reddeden bir adamı merkezine alan Eşanlamlılar'ın senaryosu, yönetmeni Nadav Lapid'in hayatından izler taşıyor.
Eşanlamlılar İsrail'den Paris'e göç eden ve kimliğini tamamen reddeden bir adamı merkezine alan Eşanlamlılar'ın senaryosu, yönetmeni Nadav Lapid'in hayatından izler taşıyor.
Ritüel

                                    Hereditary ile son yılların en iyi korku filmlerinden birine imza atan Ari Aster, bu yıl korku türünde yeni bir filmle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Ritüel Hereditary ile son yılların en iyi korku filmlerinden birine imza atan Ari Aster, bu yıl korku türünde yeni bir filmle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Joker 

                                    Afilli Aynasızlar, The Hangover, Due Date, War Dogs gibi eğlenceli Hollywood filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Todd Phillips'in yönetmen koltuğuna Joker, beyazperdenin en ikonik kötüsünü alışagelmiş çizgi roman karakterinde değil, onu günlük yaşantısında izleyiciye sunuyor.
Joker Afilli Aynasızlar, The Hangover, Due Date, War Dogs gibi eğlenceli Hollywood filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Todd Phillips'in yönetmen koltuğuna Joker, beyazperdenin en ikonik kötüsünü alışagelmiş çizgi roman karakterinde değil, onu günlük yaşantısında izleyiciye sunuyor.
Acı ve Zafer 

                                    Pedro Almodovar'ın kendi yaşamından esinlenerek senaryosunu yazdığı ve Banderas'ın Almodovar'ı canlandırdığı Acı ve Zafer, şaşaalı günleri geride kalmış ünlü bir yönetmenin 1960'lardan günümüze yaşam öyküsünü anlatıyor.
Acı ve Zafer Pedro Almodovar'ın kendi yaşamından esinlenerek senaryosunu yazdığı ve Banderas'ın Almodovar'ı canlandırdığı Acı ve Zafer, şaşaalı günleri geride kalmış ünlü bir yönetmenin 1960'lardan günümüze yaşam öyküsünü anlatıyor.
Bir Zamanlar Hollywood'da

                                    Usta yönetmen Quentin Tarantino'nun alışagelmiş çizgisinin dışına çıktığı Once Upon a Time in Hollywood, 1969 yılının Los Angeles'ında artık ışığını kaybetmiş bir televizyon yıldızı ve kendisinin dublörünün, Hollywood Altın Çağı'nın şen film endüstrisinde yeniden şöhret ev başarı elde etmek için verdikleri çabayı anlatıyor.
Bir Zamanlar Hollywood'da Usta yönetmen Quentin Tarantino'nun alışagelmiş çizgisinin dışına çıktığı Once Upon a Time in Hollywood, 1969 yılının Los Angeles'ında artık ışığını kaybetmiş bir televizyon yıldızı ve kendisinin dublörünün, Hollywood Altın Çağı'nın şen film endüstrisinde yeniden şöhret ev başarı elde etmek için verdikleri çabayı anlatıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >