"Beyin bedava" 10 teknikle IQ'nuzu yükseltmek sizin elinizde

Hepimiz zekamızı geliştirmek isteriz, ama bunu nasıl yapacağımızı çoğumuz bilemeyiz. Günlük uyguladığınızda çeşitli yöntemlerle IQ seviyenizin değiştiğini göreceksiniz!

İnsanlar IQ'nun doğuştan gelen bir değişken olduğunu düşünüp, insanın IQ'sunun yaşamı boyunca aynı kalacağına inanırlar. Ancak aslında IQ oldukça esnek bir birimdir. Gün içinde bile IQ seviyemiz değişebilir. Bu yazıda IQ yükseltmek için günlük uygulayabileceğiniz 10 tekniği bulacaksınız.
Yürüyüş ve egzersiz yapın.

                                    
                                    Yetişkinlerle yapılmış 18 tane psikolojik araştırmanın sonucunun düzenli egzersiz yapan kişilerin, yapmayanlara göre yaşlandığında uzun-dönemli hafızada, dikkatte, problem çözmede, soyut düşünmede daha iyi olduklarını gösterdiğini söylüyor.
Yürüyüş ve egzersiz yapın. Yetişkinlerle yapılmış 18 tane psikolojik araştırmanın sonucunun düzenli egzersiz yapan kişilerin, yapmayanlara göre yaşlandığında uzun-dönemli hafızada, dikkatte, problem çözmede, soyut düşünmede daha iyi olduklarını gösterdiğini söylüyor.
Derin nefes alın.

                                    
                                    Gün içinde nefes alan bir varlık olduğumuzu unutur olduk. Hindu felsefesine göre, nefes bozuklukları birçok fiziksel ve psikolojik sorunun kökeni. Derin nefes alarak kanınıza daha çok oksijen karışmasını sağlar ve böylece beyninizin daha iyi çalışmasını sağlarsınız.
Derin nefes alın. Gün içinde nefes alan bir varlık olduğumuzu unutur olduk. Hindu felsefesine göre, nefes bozuklukları birçok fiziksel ve psikolojik sorunun kökeni. Derin nefes alarak kanınıza daha çok oksijen karışmasını sağlar ve böylece beyninizin daha iyi çalışmasını sağlarsınız.
Bir not defteriniz olsun.

                                    
                                    Dehalar, sayfalarca tuttukları notlarla bilinirler. Bu not defterine yaşadığınız olayları, aklınızı kurcalayan soruları, aklınıza gelen fikirleri not edebilirsiniz. Not defterinizi sadece kayıt tuttuğunuz bir araç olarak değil, fikirlerinizi geliştirdiğiniz bir alan olarak görmelisiniz.
Bir not defteriniz olsun. Dehalar, sayfalarca tuttukları notlarla bilinirler. Bu not defterine yaşadığınız olayları, aklınızı kurcalayan soruları, aklınıza gelen fikirleri not edebilirsiniz. Not defterinizi sadece kayıt tuttuğunuz bir araç olarak değil, fikirlerinizi geliştirdiğiniz bir alan olarak görmelisiniz.
Yeni şeyler keşfedin.

                                    
                                    Zekanın en önemli boyutlarından biri alakasız görünen şeyler arasında ilişki kurabilmektir. Bunun sebebi de, zeki insanların beyninde birbirine bağlı daha çok sinir yolları bulunmasıdır. Bunu başarmanın en iyi yolu da sürekli yeni şeyler öğrenmektir. İster online bir derse kaydolun, seminerlere katılın veya bir kitap okuyun. Yeni şeyler öğrenmek sinir sisteminizi geliştirir.
Yeni şeyler keşfedin. Zekanın en önemli boyutlarından biri alakasız görünen şeyler arasında ilişki kurabilmektir. Bunun sebebi de, zeki insanların beyninde birbirine bağlı daha çok sinir yolları bulunmasıdır. Bunu başarmanın en iyi yolu da sürekli yeni şeyler öğrenmektir. İster online bir derse kaydolun, seminerlere katılın veya bir kitap okuyun. Yeni şeyler öğrenmek sinir sisteminizi geliştirir.
Sosyalleşin!

                                    
                                    Araştırmacılar, IQ skorunun yüksek olmasında çevre faktörünün önemli olduğunu belirtiyor.
Sosyalleşin! Araştırmacılar, IQ skorunun yüksek olmasında çevre faktörünün önemli olduğunu belirtiyor.
Hafızanızı geliştirin.

                                    
                                    Beyninizde tutabildiğiniz bilgiyi yükseltmek için hafızanızı geliştirmelisiniz. Hafıza geliştirmenin bir kaç etkili yolu var. Kısaltmalar kullanmak bunlardan biri
Hafızanızı geliştirin. Beyninizde tutabildiğiniz bilgiyi yükseltmek için hafızanızı geliştirmelisiniz. Hafıza geliştirmenin bir kaç etkili yolu var. Kısaltmalar kullanmak bunlardan biri
Dinlence zamanlarınızı iyi değerlendirin.

                                    
                                    Evden işe, işten eve giderken toplu taşıma kullanıyorsanız kitap okuyun veya bulmaca çözün. Uzun süre beklemeniz gereken işleriniz varsa bir audio book dinleyin. Günün her anında yeni bir şeyler öğrenmeye açık olun.
Dinlence zamanlarınızı iyi değerlendirin. Evden işe, işten eve giderken toplu taşıma kullanıyorsanız kitap okuyun veya bulmaca çözün. Uzun süre beklemeniz gereken işleriniz varsa bir audio book dinleyin. Günün her anında yeni bir şeyler öğrenmeye açık olun.
Sağlıklı beslenin.

                                    
                                    Araştırmalar çocukluktan itibaren beslenmenin IQ ve beyin gelişiminde önemli bir rol oynadığını gösterdi.
Sağlıklı beslenin. Araştırmalar çocukluktan itibaren beslenmenin IQ ve beyin gelişiminde önemli bir rol oynadığını gösterdi.
Zeka oyunları oynayın, bulmacalar çözün!

                                    
                                    Günümüzde pek çok zeka oyunu ve bulmacalar mevcut. Bu tip zeka oyunlarının IQ'yu arttırdığı söyleniyor. Mental olarak harcayacağınız eforlar tabi ki IQ ve hafızanız için iyi olacaktır.
Zeka oyunları oynayın, bulmacalar çözün! Günümüzde pek çok zeka oyunu ve bulmacalar mevcut. Bu tip zeka oyunlarının IQ'yu arttırdığı söyleniyor. Mental olarak harcayacağınız eforlar tabi ki IQ ve hafızanız için iyi olacaktır.
Yeni bir dil öğrenin!

                                    
                                    Araştırmalar, yeni bir dil öğrenmenin zekayı geliştirdiğini ortaya koydu. Yabancı dil öğreniminin, dinleme becerisini ve hafızayı geliştirdiği ve böylece iletişim olgusuna önemli bir boyut kazandırdığı belirlenmiştir.
Yeni bir dil öğrenin! Araştırmalar, yeni bir dil öğrenmenin zekayı geliştirdiğini ortaya koydu. Yabancı dil öğreniminin, dinleme becerisini ve hafızayı geliştirdiği ve böylece iletişim olgusuna önemli bir boyut kazandırdığı belirlenmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >