Beyninde çıkan 'uçuk' genç kadının hayatını değiştirdi

Herpes virüsü teşhisi konulan 30 yaşındaki Tuğçe Tunay'ın, tedavi sonrası tüm hayatı değişti.
Herpes virüsü teşhisi konulan 30 yaşındaki Tuğçe Tunay'ın, tedavi sonrası tüm hayatı değişti.

İzmir'de yaşayan 30 yaşındaki Tuğçe Tunay, beyninde çıkan uçuk nedeniyle konuşma yetisini ve hafızasını kaybetti. Başarılı bir tedaviyle eski sağlığına kavuşan genç kadın, şimdilerde bir mobilya ressamlığı atölyesinde resim çizerek stresten uzak bir hayat yaşıyor.

Beyninde çıkan uçuk 'herpes virüsü' nedeniyle hafızasını kaybeden 30 yaşındaki Tuğçe Tunay'ın, hastalığından sonra tüm hayatı değişti.

Beynindeki uçuğun, hayatını bambaşka bir hale getirdiğini belirten Tunay, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımı tanımıyor, kim olduklarını hatırlamıyordum. İlk başlarda konuşmakta zorlanırken, ilerleyen aşamada konuşma yeteneğimi tamamıyla kaybettim. Hastalığı atlattıktan sonra hayatımda değişikliğe gittim. Uçuğun tekrarlamaması için stresten uzak kalmaya çalıştım. Bu yüzden çocukluğumdan beri hayalini kurduğum mobilya ressamlığına yöneldim. Bir atölye açıp, burada ahşap mobilyaların üzerine desenler çizip boyadım. Meraklılarına da mobilya ressamlığını öğretiyorum."

'Herpes virüsü', çok sayıda hastalığın habercisi olabilir.
'Herpes virüsü', çok sayıda hastalığın habercisi olabilir.

Herpes virürü nedir?

Herpes Simpleks ya da uçuk hastalığı, Herpes Simpleks Virus denilen virüsün neden olduğu cilt ve mukozalarda gözlenen içi su dolu keselerden ibaret bulaşıcı bir hastalıktır.

Herpes Simpleks virüsü sekiz tipi olup klinik olarak en sık üç tipine rastlanmaktadır. HSV 1 daha çok ağız, burun ve çevresinde izlenirken, HSV 2 genital bölgede yerleşmektedir. HSV 3 ise Zona denilen rahatsızlığa yol açan, sinirlerde yerleşen tipidir.

Bu tip diğerlerinden farklı olarak içi su dolu keseler şeklinde değil, kızarıklık ve iğne batması şeklinde hissedilen diğerlerinden daha keskin ağrılar yapan bir tipidir. Kuşak şeklinde belirli bir alanı tutar ve öncelikle ağrılar başlar. Daha sonra ağrı duyulan alanlarda nokta nokta kızarıklıklar başlayarak sınırlı ve belirli bir alanı kaplayan döküntü oluşur. Virüsün tuttuğu bölgeye uyan cilt bölgesinde yerleşir. Bir süre devam ettikten sonra öncelikle ağrılar, ardından döküntü iz bırakmadan iyileşir.

Özel bir şirkette çalışıyordu 

                                    
                                    
                                    Muğla Üniversitesi Radyo TV Yayımcılığı Bölümü mezunu olan Tunay,  bir süre özel bir televizyonda muhabir olarak çalıştı. Farklı sektörlerde de çalışan Tunay, son olarak özel bir şirketin halkla ilişkiler sorumluluğu görevini yürütüyordu.
Özel bir şirkette çalışıyordu Muğla Üniversitesi Radyo TV Yayımcılığı Bölümü mezunu olan Tunay, bir süre özel bir televizyonda muhabir olarak çalıştı. Farklı sektörlerde de çalışan Tunay, son olarak özel bir şirketin halkla ilişkiler sorumluluğu görevini yürütüyordu.
Hafızasını ve konuşma yetisini kaybetti

                                    
                                    
                                    Yaklaşık 1,5 yıl önce baş ağrısı, halsizlik ve konuşma güçlüğü yaşamaya başlayan genç kadın, doktora başvurdu. Tunay, beyin tümörü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tetkiklerde Tunay'ın beyninde görünen kitlenin tümör değil, halk arasında "uçuk" olarak bilinen herpes virüsü olduğu belirlendi. Bu arada durumu ağırlaşan Tunay, hafızasını ve konuşma yetisini kaybetti. 

3 ay tedavi gördüProf. Dr. Sertaç İşlekel tarafından özel bir hastanede takip edilen Tunay, yaklaşık 3 ay süren tedavinin ardından taburcu edildi.
Hafızasını ve konuşma yetisini kaybetti Yaklaşık 1,5 yıl önce baş ağrısı, halsizlik ve konuşma güçlüğü yaşamaya başlayan genç kadın, doktora başvurdu. Tunay, beyin tümörü şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tetkiklerde Tunay'ın beyninde görünen kitlenin tümör değil, halk arasında "uçuk" olarak bilinen herpes virüsü olduğu belirlendi. Bu arada durumu ağırlaşan Tunay, hafızasını ve konuşma yetisini kaybetti. 3 ay tedavi gördüProf. Dr. Sertaç İşlekel tarafından özel bir hastanede takip edilen Tunay, yaklaşık 3 ay süren tedavinin ardından taburcu edildi.
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi

                                    
                                    
                                    Doktorunun tavsiyesiyle stresten uzak kalmaya özen gösteren Tunay, ailesinin de desteğiyle eski yeteneklerini yeniden kazandı.


Prof. Dr. İşlekel'in önerisiyle yaşamında yeni bir başlangıç yapan Tunay, önce çalıştığı şirketten ayrıldı ve ardından çocukluk hayali olan mobilya ressamlığı atölyesini açtı. 

Atölyesinde, doktorunun da istediği şekilde stresten uzak yeni bir hayat kuran Tunay, gün boyu ahşap üzerine desenler çiziyor.


Hastalığı nedeniyle tempolu iş hayatını sonlandırıp kendisine daha sakin bir alan seçen Tunay, şimdi yaşadığı o zor günleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor.
Çocukluk hayalini gerçekleştirdi Doktorunun tavsiyesiyle stresten uzak kalmaya özen gösteren Tunay, ailesinin de desteğiyle eski yeteneklerini yeniden kazandı. Prof. Dr. İşlekel'in önerisiyle yaşamında yeni bir başlangıç yapan Tunay, önce çalıştığı şirketten ayrıldı ve ardından çocukluk hayali olan mobilya ressamlığı atölyesini açtı. Atölyesinde, doktorunun da istediği şekilde stresten uzak yeni bir hayat kuran Tunay, gün boyu ahşap üzerine desenler çiziyor. Hastalığı nedeniyle tempolu iş hayatını sonlandırıp kendisine daha sakin bir alan seçen Tunay, şimdi yaşadığı o zor günleri geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >