Beyninizi genç tutmanın 4 yolu

genel
genel

Beyninizibilimsel olarak kanıtlanmış bu dört yolla yaşlanmanın etkilerindenkoruyabilirsiniz.

Şunu kabul edelim ki: yaşlanıyoruz. Yaşlandıkça vücudumuzun görünen kısmında değişiklikler olduğu gibi beynimizde eskisi gibi kalmıyor. Beyni zinde tutmak için bilimsel olarak kanıtlanmış 4 tavsiye:

Akdeniz diyeti
İspanya'daki Barcelona Üniversitesi
Hastanesi çalışanlarından Dr. Emilio Ros'un yaptığı çalışmada, Akdeniz diyeti yapan
insanların hızlı düşünme gerektiren hafıza testlerinde eskisinden daha iyi
olduğu tespit edildi.
Akdeniz diyeti İspanya'daki Barcelona Üniversitesi Hastanesi çalışanlarından Dr. Emilio Ros'un yaptığı çalışmada, Akdeniz diyeti yapan insanların hızlı düşünme gerektiren hafıza testlerinde eskisinden daha iyi olduğu tespit edildi.
Soğuk hava
Stanford Üniversitesi’nde görevli bilim adamları yaptıkları bir çalışmada, sıcak ve soğuk hava temalı manzara fotoğrafları karşılaştırıldığında soğuk ve serin görüntülere bakan insanların beyninin daha iyi çalıştığını görüldü.
Soğuk hava Stanford Üniversitesi’nde görevli bilim adamları yaptıkları bir çalışmada, sıcak ve soğuk hava temalı manzara fotoğrafları karşılaştırıldığında soğuk ve serin görüntülere bakan insanların beyninin daha iyi çalıştığını görüldü.
Bilingualism (iki dil konuşma)
Çeşitli Alzheimer farkındalık örgütleri, yaş ilerledikçe beyin fonksiyonunu korumanın ve hatta iyileştirmenizin temel bir yolu olarak, sözcük dağarcığınıza başka bir dil eklemenizi öneriyor.
Bilingualism (iki dil konuşma) Çeşitli Alzheimer farkındalık örgütleri, yaş ilerledikçe beyin fonksiyonunu korumanın ve hatta iyileştirmenizin temel bir yolu olarak, sözcük dağarcığınıza başka bir dil eklemenizi öneriyor.
Koşu
İskoçya’da Robert Gordon Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, haftada 15 km koşmak Alzheimer riskini yüzde 40 azaltıyor.
Koşu İskoçya’da Robert Gordon Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, haftada 15 km koşmak Alzheimer riskini yüzde 40 azaltıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >