Biden, ateşkesin önümüzdeki haftaya kadar kabul edileceği iddiasını geri çekti

ABD Başkanı Joe Biden
ABD Başkanı Joe Biden

ABD Başkanı Biden, bu hafta başında İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşmasının yakın olduğu yönündeki iddialarından vazgeçti.

ABD Başkanı Biden, Texas'a hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde bir basın mensubunun Gazze'ye ilişkin sorusunu yanıtladı.

Biden, bir muhabirin önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılabileceği konusunda hâlâ umutlu olup olmadığı sorulduğunda şöyle konuştu: “Umut sonsuzdur.

“Bölgedeki insanlarla telefonda konuşuyordum. Muhtemelen Pazartesi gününe kadar olmayacak ama umutluyum” diye ekledi Biden.

Hamas temsilcileri o zamandan beri Biden'ın iyimserliğinin "sahadaki gerçeklikle ilgili olmadığını" ve "farkın hala geniş olduğunu" söyledi.

Perşembe günü İsrail Başbakanı Netanyahu, "savaşın tüm hedeflerine ulaşmadan sona erdirilmesi yönündeki uluslararası baskıyı reddettiğini" söyledi.

Amerikalıların yüzde 82'sinin İsrail'in Gazze'deki savaşını desteklediğini öne süren bazı kamuoyu yoklamalarına atıfta bulunarak, "Bu baskı giderek artsa da çabalarımız en önemli diplomatik arena olan ABD'de meyvelerini veriyor" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >