Biden İsrail'in savaş hukukuna uygun hareket edip etmediği sorusunu yanıtsız bıraktı

Biden, Filistin'deki hastane saldırısını Hamas'ın gerçekleştirdiğini öne sürmüştü.
Biden, Filistin'deki hastane saldırısını Hamas'ın gerçekleştirdiğini öne sürmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden, kendisine yöneltilen İsrail'in savaş hukukuna göre hareket edip etmediği yönündeki soruyu yanıtlamadı. Gazetecilerin sorusuna cevap vermek yerine "Sizinle konuşmak güzeldi." diyen Biden, görüşmeyi sonlandırdı.

İsrail ziyareti dönüşü uçakta basın mensuplarına açıklamada bulunan ABD Başkanı Joe Biden, "Sizce İsrail savaş hukukuna göre mi hareket ediyor?" sorusunu cevapsız bıraktı.

İsrail sorusu üzerine görüşmeyi sonlandırdı

Biden, soruya yanıt vermek yerine "Sizinle konuşmak güzeldi." diyerek basın mensuplarıyla görüşmeyi sonlandırdı.

ABD Başkanı öncesinde ise İsrail basınında çıkan, ABD yönetiminden yetkililerin, Hizbullah'ın İsrail'e karşı bir savaş başlatması halinde, ABD ordusunun İsrail ordusuna bu mücadelede destek olacağını belirttiğine ilişkin haberleri de yalanladı.

"İsrail ve ABD görüşmeler yürütüyor"

İsrail'in Gazze'ye yönelik muhtemel kara operasyonunun iptali olasılığına ilişkin olarak da Biden, İsrail ve ABD askeri yetkililerin, alternatiflerin neler olabileceği yönünde görüşmeler yürüttüğünü söylemekle yetindi.

Biden, Gazze'deki ABD vatandaşlarının tahliyesine ilişkin çabalarının sürdüğünü de belirtti.

İsrail dönüşü, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yle yaptığı telefon görüşmesinde Biden, Sisi'nin başlangıç olarak yaklaşık 20 kamyonun Gazze'ye gitmesi için sınırı açmayı kabul ettiğini belirtmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >