Biden Netanyahu'dan çatışmaların durmasını istedi

Netanyahu-Biden
Netanyahu-Biden

ABD basınının ABD’li yetkililere dayandırdığı haberde, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Netanyahu’ya Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes çağrısında bulunduğu iddia edildi. Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Netanyahu ve Biden'ın her zaman aynı fikirde olmadığı ifade edildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken ABD-İsrail cephesinde yeni bir gelişme yaşandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'dan pazartesi günü yaptığı bir telefon görüşmesinde Gazze'deki çatışmaların durmasını istediğini söylediği iddia edildi.

Beyaz Saray: Biden taktiksel duraklama istedi

Beyaz Saray da Biden'ın Gazze'deki sivillere insani yardımların ulaştırılması ve rehinelerin serbest bırakılması ihtimaline karşın "Taktiksel duraklama" istediğine yönelik açıklama yapmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, Washington ile Tel Aviv'in dost olduğunu vurgulasa da "Netanyahu ve Başkan Biden her konuda her zaman aynı görüşte değil" dedi.

Amerikan Dışişleri Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de Filistinlilerin zorla başka bölgelere gitmeye zorlanmasını desteklemediklerini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >