Bilet fiyatları tartışmasına Gülse Birsel'den yorum geldi

Senarist ve oyuncu Gülse Birsel.
Senarist ve oyuncu Gülse Birsel.

Film yapımcıları ve sinema salon işletmecileri arasında büyüyerek devam eden bilet fiyatları tartışmasına senarist, oyuncu ve yönetmen Gülse Birsel de dahil oldu. Birsel, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla bilet fiyatları hakkındaki görüşlerini takipçileriyle paylaştı.

Birçok başarılı dizi ve film projesinde parmağı olan, yazdığı komedi senaryolarıyla adından övgüyle söz ettirmeyi başaran Gülse Birsel, sinema salon işletmelerinin bilet fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğunu Instagram hesabı üzerinden açık açık anlattı.

Gülse Birsel, bu paylaşımıyla mısır fiyatlarının neredeyse bir sinema biletinin fiyatından daha fazlaya satılmaya çalışıldığının altını çizdi.

Komedyen Cem Yılmaz, bilet fiyatlarına karşı tepkisini ilk gösteren isimlerden birisiydi.
Komedyen Cem Yılmaz, bilet fiyatlarına karşı tepkisini ilk gösteren isimlerden birisiydi.

Ne olmuştu?

2019 yılı itibariyle bilet fiyatlarına yapılacak muhtemel fiyat artışı üzerine film yapımcıları ve sinema salon işletmecileri arasından bir kriz patlak verdi.

Cem Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu film yapımcılarının sinema bilet fiyatlarını protesto etmek amaçlı boykot kararı alması üzerine, Mars Group Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Aslı Irmak Acar'ın,

Cem Yılmaz film çekmezse, yeni Cem Yılmaz'lar çıkartırız.

sözleri tartışmayı ateşleyen ifade olmuştu.

Bunun üzerine komedyen Cem Yılmaz Twitter üzerinden bu söylemleri ağır bir şekilde eleştirmiş ve Yılmaz Erdoğan, Şahan Gökbakar gibi ünlü isimler de destek açıklamaları yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >