Bileziklerini satarak girdiği işte 2,5 milyon TL'lik tesis kurdu

Aslı Eğinli
Aslı Eğinli

Malatya'da 3 çocuk annesi Aslı Eğinli, çok sevdiği hayvancılık işini yapmak için bileziklerini satıp sermaye yaparak iki inek aldı. Daha sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na
(TKDK) başvuran Eğinli, projesinin onaylanmasıyla kurduğu 2,5 milyon liralık tesiste aylık 35 ton süt üretimi yapıyor.

Malatya'da 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Aslı Eğinli, bileziklerini satarak başladığı hayvancılıkta kurduğu 2,5 milyon liralık tesiste aylık 35 ton süt üretiyor.

Düğününden kalan bilezikleri sattı

Akçadağ ilçesinde yaşayan Aslı Eğinli, sıfırdan başladığı işinde zirveye çıkış sürecini anlattı. Düğününden kalan bileziklerini satarak iki inek aldığını anlatan Eğinli, işlerini büyütme isteğini duyan bir tanıdığının yönlendirmesiyle TKDK'ye başvurduğunu ve projesinin onaylandığını ifade etti. Eğinli, kurduğu tesiste süt üretimi yaptığını aktararak, "Projeyi büyüttük ve hayvanlarımızı çoğalttık. O zaman 80 ineğimiz vardı, şu an da buzağılarla 140 hayvanımız var. Köyde yaşadığımız için bu iş bana daha cazip geldi. Hayvanları sevdiğim için böyle bir şey yaptım" dedi.

140 hayvanıyla teker teker ilgileniyor
140 hayvanıyla teker teker ilgileniyor

'Yapamazsın' diyenleri dinlemedi

Eşinin en büyük destekçisi olduğunu dile getiren Aslı Eğinli, çevresindekilerin 'Yapamazsın' uyarılarına kulak asmadan yoluna devam ettiğini ifade etti. Eğinli, tesiste ailecek güzel bir yaşam sürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

Buzağıları elleriyle besliyor
Buzağıları elleriyle besliyor

"Bileziklerim durdukça belki de değerini kaybedecekti. Sermaye yaparak onları değerlendirmek istedim. Onu da iyi kullanıp bu duruma geldim. Bileziklerimi satınca biraz üzüldüm ama sonra daha çok kazanacağımı ve yükseleceğine inandığım için bozdurdum ve sermaye yaptım. Bileziklerimi tekrar yerine koyuyorum. Daha da fazlasını kazanacağıma inanıyorum inşallah."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >