Bilgisayarların en önemli parçası: 'SSD gerçeği'

SSD'ler, her bilgisayar kullanıcısı farkında olmasa da cihazlar için önemli bir 'yapı taşı' konumunda yer alıyor.
SSD'ler, her bilgisayar kullanıcısı farkında olmasa da cihazlar için önemli bir 'yapı taşı' konumunda yer alıyor.

Solid State Drive, Türkçe adıyla Katı Hal Sürücüsü kavramı SSD kısaltmasıyla hayatımıza gireli çok oldu. Verileri depolamak için mekanik parçaları kullanmak yerine bellek yongaları ve dahili devrelerden yararlanan sürücülere verilen bu isim birçok kullanıcının temel ihtiyacı konumunda. Peki, en iyi fiyata, en iyi performansla hangi SSD’ler alınır? Sizin için 5 SSD tavsiyesini derledik…

Bilgisayarlarımızınen önemli parçası konumunda yer alan SSD’ler, birçok kullanıcı için farkında olduğundan daha büyük bir anlam ifade ediyor. Özellikle oyun ve performans ilgisinin arttığı günümüzde SSD kalitesi, hız ve performansı bilgisayar kullanıcıları için vazgeçilmez bir öneme sahip.

Bilgisayarları için SSD tercihine önem veren kullanıcılar çok sayıda farklı parametreyi göz önüne alarak hareket etmeli ve bu doğrultuda, en ideal özelliklerde SSD’leri bilgisayarlarına dahil etmeli. Peki ideal SSD özellikleri nedir ve fiyat konusunda da yorulmadan tercih edilebilecek SSD’ler hangileri? Sizin için derledik…

1. Samsung 960 Evo

Bir SSD için en önemli özelliklerden biri olarak değerlendirebileceğimiz okuma ve yazma hızı konusunda en iddialı modeller arasında yer alan Samsung 960 Evo, sırasıyla 3.200MBps ve 1.900MBps okuma ve yazma hızlarına sahip. 1 TB seviyesine kadar genişleyebilen depolama kapasitesi ve 5.7 watt’lık gücü de Samsung’un bu SSD’sini tercih edilebilir kılmaya yardımcı oluyor.

Samsung 960 Evo.
Samsung 960 Evo.

2. Samsung 960 Pro

NVMe standardına sahip olan ve bir SSD için en gerekli özelliklere sahip durumdaki Samsung 960 Pro, 3500 MBps‘ye varan okuma hızıyla da ilgi çekiyor. 2TB seviyesine kadarki depolama alanı ve uygun fiyatı da bu SSD’yi tüm kullanıcılar için ‘makbul’ kılmayı başarıyor.

Samsung 960 Pro.
Samsung 960 Pro.

3. Kingston HyperX Predator

Ürettiği uygun fiyatlı teknoloji ürünleriyle alaka toplayan Kingston, HyperX Predator model SSD’siyle de kendine ait bir tüketici kitlesi oluşturmayı başarıyor. Kingston’ın bu modeli, hız ve performans konusunda da oldukça iddialı. Kingston’ın bu modelinin tek olumsuz noktası fiziksel olarak problemli seviyede ‘iri’ olması denebilir.

Kingston HyperX Predator
Kingston HyperX Predator

4. Toshiba OCZ RD400

4 farklı boyutta ve 3 form faktörüne sahip Toshiba OCZ RD400, 1TB seviyesine kadar ulaşan oldukça iddialı bir SSD olarak karşımıza çıkıyor. SSD konusundaki en önemli noktalar arasında yer alan hız da Toshiba’nın bu modeli için makul bir seviyede belirlenmiş diyebiliriz.

Toshiba OCZ RD400
Toshiba OCZ RD400

5. Western Digital Black PCIe SSD

Western Digital’in ‘son model SSD’si’ 5 yıllık garanti süresiyle muadillerinin çok üzerinde bir güven vadediyor. Bunun dışında 512GB depolama alanı ve 2050 MNps okuma ve 800 MNps yazma hızı, kendi standardında başarılı bir SSD ile karşılaşmamızı sağlıyor.

Western Digital Black PCIe SSD.
Western Digital Black PCIe SSD.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >