Bilim adamları uyarıyor: Metan gazı, son 20 yılın en yüksek seviyesinde

Bilim adamları, metan yani diğer bir adıyla sera gazının atmosferdeki yayılımının son 20 yılın en yüksek seviyelerine ulaştığını belirtiyor.

Bilim adamları, kimyasal formülü CH4 olan metan gazıyla alakalı uyarılarına devam ediyor. Doğal gazın bir bileşeni olan metan, sera gazı olarak da biliniyor ve küresel ısınma açısından büyük bir tehdit oluşturuyor.

Environmental Research Letters (ERL) dergisinde yayınlanan çalışmalara göre metan gazı konsantrasyonunda çok önemli bir artış söz yaşanıyor. Stanford Üniversitesi'nden Robert Jackson, metan gazının karbondioksitten daha küçük bir bileşen olmasına rağmen daha güçlü bir sera etkisi yarattığını bildirdi.
Küresel ısınma açısından büyük tehdit oluşturuyor

                                    
                                    Son araştırmalara göre metan gazının atmosferdeki artışı, son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Eğer metan gazı kontrol altına alınmazsa, iklim değişiklikleriyle mücadele çalışmaları sekteye uğrayacak. Son iki yılda metan gazı seviyesinin milyarda bin 850 birimin üzerine çıktığı da özellikle belirtildi.
Küresel ısınma açısından büyük tehdit oluşturuyor Son araştırmalara göre metan gazının atmosferdeki artışı, son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Eğer metan gazı kontrol altına alınmazsa, iklim değişiklikleriyle mücadele çalışmaları sekteye uğrayacak. Son iki yılda metan gazı seviyesinin milyarda bin 850 birimin üzerine çıktığı da özellikle belirtildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >